Ģenerālprokurors: sods tiesneses kukuļošanas lietā ir par mīkstu • IR.lv

Ģenerālprokurors: sods tiesneses kukuļošanas lietā ir par mīkstu

1
Ģenerālprokurors Ēriks Kalnmeiers. Foto: Evija Trifanova, LETA.

Kalnmeieram “kā parastam pilsonim” šķiet, ka sods tiesneses Bērziņas un uzņēmēja Gulami kukuļu lietā ir par mīkstu.

Ģenerālprokurors Ēriks Kalnmeiers, intervijā raidījumā Rīta Panorāmaatbildot uz žurnālistu jautājumiem par Rīgas apgabaltiesas bijušās tiesneses Ivetas Bērziņas kukuļošanas lietas iznākumu un tās saistību ar neuzticēšanos tiesu sistēmai, norādīja, ka viņam nav pamata kritizēt prokurora un tiesneša pieņemtos lēmumus, taču “kā parastam pilsonim, kā iedzīvotājam man arī liktos, ka sods ir par mīkstu”.

Viņš gan atkārtoti uzsvēra, ka vienošanās par sodu ir prokuroru un tiesnešu individuālā atbildība. “Prokurors ir noslēdzis vienošanos ar apsūdzēto un viņa aizstāvi, šo vienošanos apstiprina tiesnesis. Ja tiesnesis saskata, ka tā neatbilst likumam, vai arī sods ir par mīkstu, to var neapstiprināt. Šinī gadījumā tiesnesis vienošanos ir apstiprinājis, un man nav pamata izteikt kritiku,” skaidroja Kalnmeiers.

Pirms diviem gadiem KNAB aizturēja nu jau bijušo Rīgas apgabaltiesas tiesnesi Ivetu Bērziņu, turot aizdomās kukuļņemšanā un kukuļa piesavināšanā kopumā vairāk nekā 45 000 eiro apmērā. Liecības pret tiesnesi sniedza bijusī prokurore Irina Bogdanova. Kukuļu devējs bija uzņēmējs Gulams Gulami, kurš tiesājas par vērtīgiem īpašumiem Vecrīgā, viņam labvēlīgi spriedusi arī Bērziņa.

Lieta beidzās bez tiesāšanās — Gulami un Bērziņa atzina vainu un prokurore Sigita Deičmane noslēdza ar viņiem vienošanos par sodu. Gulami par kukuļdošanu sodīts ar 9250 eiro un nosacītu brīvības atņemšanu uz gadu, Bērziņa par kukuļa piesavināšanos — ar 11 100 eiro sodu. Tiesa šo vienošanos 14. novembrī apstiprināja. 

Prokurors Adlers: sods tiesnesei Bērziņai un uzņēmējam Gulami ir taisnīgs.

Komentāri (1)

Skaisle 16.12.2016. 06.15

postpatiesība, kuru varam iemest papīrgrozā

cenas nosauktas, kukuļi sadalīti, personālijas visi tāpat zin

ka būtu kādi reāli darbi – reāli cietumsodi – spriedumu atcelšana, aizliegšana darboties tiesu sistēmā uz mūžu utt – to es saprastu

bet tā – krokodila asaras

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu