Man neveicas pat sapņos • IR.lv

Man neveicas pat sapņos

2
Rūdolfs Kugrēns.
Ieva Alberte

Komiķa Rūdolfa Kugrēna (25) ceturtā stāvizrāde NēNuJā ir pieprasīta. Tajā viņš smejas par sevi, jo «par politiku pēc diviem aliņiem jau visi māk runāt»

Ziepniekkalnā iedzēris vīrs draud sievai. Tāds ir ziņu virsraksts, ko Rūdolfs atradis kādā portālā un komentē izrādē: «Es teiktu, ka ir viena diena gadā, kad Ziepniekkalnā tas nenotiek.» Skatītāji smejas. Viņš vaicā, cik cilvēku izmanto lietotni Endomondo un savus noskrietos kilometrus norāda arī feisbukā. Paceļas vairākas rokas. «Tad ziniet – visiem ir pofig, cik jūs noskrējāt!» Skatītāji smejas. Latvijas Kultūras akadēmijas Zirgu pasta zāle ir pilna, un visas četras Rūdolfa izrādes izpārdotas. Stundu garo NēNuJā par latviešiem viņš pieveic vienā elpas vilcienā, izdzerdams trīs mazas pudeles ūdens. Janvārī uzstāsies atkal.

Mācās tērēt prātīgi

Dažas dienas vēlāk, kad tiekamies kafejnīcā Rūdolfa dzimtajā Āgenskalnā, viņš runā tikpat strauji, gluži kā bez komatiem. Nejoko. «Jo jokus pārstāstīt nevar un arī nevajag. Anekdotes gan,» saka Rūdolfs. Aizrunājamies par absurdiem ziņu virsrakstiem. Piemēram, «Sākas 1. advente». Rūdolfs stāsta, ka kādu laiku strādājis izklaides blogā Fenikssfun un saprot, ar kādām ziņām sociālajos tīklos var savākt vairāk klikšķu. «Nesen kaut kur manīju rakstu «Mīļas slavenības toreiz un tagad». Tieši tādu redzēju pirms trim gadiem kādā citā portālā. It kā par neko, bet lasīts.»

Ziņām viņš seko katru dienu, jo tas ir viens no veidiem, kā var sajust sabiedrību un rast idejas izrādei. Visvairāk pateicīga materiāla gan var noskatīt uz ielas vai draugu lokā. «Vakar tramvajā dzirdēju divu mazu bērnu sarunu. Meitene saka: «Nekad neesmu savu krustmāti redzējusi.» Puika atbild: «Bet mana vecmāmiņa nomira, kad man bija trīs gadi.» Hūh! Latvieši ir tā pieraduši pie sliktā likteņa, ka samērīsies, kuram iet sliktāk.» 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu