"Vienotība" neatbalstīs minimālo sociālo iemaksu atcelšanu un MUN likmes palielināšanu • IR.lv

“Vienotība” neatbalstīs minimālo sociālo iemaksu atcelšanu un MUN likmes palielināšanu

35
Partijas "Vienotība" vadītājs Andris Piebalgs. Foto: Evija Trifanova, LETA.

“Vienotības” deputāti apņēmušies šodien Saeimas komisiju balsojumos minēto ieceri neatbalstīt.

Arī pēc šorīt notikušās “Vienotības” Saeimas frakcijas un valdes kopsēdes partija nav mainījusi noraidošo pozīciju pret ieceri pagaidām atteikties no minimālajām sociālajām iemaksām un līdz 15% palielināt mikrouzņēmumu nodokļa (MUN) likmi no 1. janvāra, ziņo aģentūra LETA.

“Vienotības” priekšsēdētājs Andris Piebalgs pēc partijas Saeimas frakcijas un valdes kopsēdes žurnālistiem skaidroja, ka politiskais spēks ir gatavs sarunām. Ja politiķi varēs rast kompromisu, tad tas tiks izvērtēts. Tāpat šodien paredzēta labklājības ministra Jāņa Reira un Ministru prezidenta Māra Kučisnka (ZZS) saruna par šo jautājumu, piebilda Piebalgs.

“Vienotības” joprojām uzskata, ka minimālās sociālās iemaksas ir pareizs politikas virziens, taču sistēmas ieviešanu var pārcelt uz vēlāku laiku. Savukārt uzņēmējiem būtu jāļauj izvēlēties — maksāt 15% MUN vai arī pašlaik noteikto MUN likmi kopā ar minimālām sociālām iemaksām.

Piebalgs uzsvēra, ka “Vienotība” savā pozīcijā ir vienota, un partija ir gatava turpināt sarunas, bet tās mērķis nav valdības šūpošana. “Vienotība” uzturot valdības rīcībspēju un stabilitāti, un te nav runas pa “valdības laivas šūpošanu”.

Kā ziņots, par iespējamām izmaiņām MUN režīmā šodien diskutēs Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisija, savukārt par sociālo iemaksu jautājumu – Sociālo un darba lietu komisija. Budžeta komisija skatīs arī otrreizējai caurlūkošanai nodotos grozījumus MUN likumā.

Valdošā koalīcija pirmdien nevienojās par šīm iecerēm. Par šo jautājumu šorīt vēl notika “Vienotības” valdes un frakcijas kopsēde.

Komentāri (35)

Miervaldis 13.12.2016. 13.16

Ja kremļnaciķu bandīte skaisle no savas algas uzturēs visus sociāli nenodrošinātos, tad piekrītu. Ja neuzturēs, tad kremļnaciķu bandīte skaisle kārtējo reizi klaigā pa tukšo.

+3
-1
Atbildēt

1

    Anonīms > Miervaldis 13.12.2016. 14.30

    nu cits jau nekas neatliek, mīļo miervaldiņ, kā pa komentāriem vienam otru apsaukāt un apspārdīt , bet man šodien radošs izsīkums – par čekistu jau tevi esmu saukusi, par naciķi un pakalpiņu un par trolli arī , par mauku vai lopu būtu garlaicīgi, tā kā dodu tev šodien brīvdienas – staigā tāds tīrs kā gulbis , tieši tā – staigā – jo lidot un peldēt pat nemēģini – nesanāks

    0
    -3
    Atbildēt

    0

Anonīms 13.12.2016. 10.00

naudiņu iztērējuši – sāk rosīties

nodevēji, kādi nodevēji ! pretīgāki par Jūlija Krūmiņa aprakstītajiem naciķu bandītiem !

0
-8
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu