Kučinskis: Norma par minimālo sociālo iemaksu līmeni varētu tikt atcelta • IR.lv

Kučinskis: Norma par minimālo sociālo iemaksu līmeni varētu tikt atcelta

17
Ministru prezidents Māris Kučinskis. Foto: Zane Bitere, LETA

Premjers norādīja, ka notiks diskusija par šīs normas aizstāšanu ar vienkāršāku un cilvēkiem labāk saprotamu

Norma par minimālo sociālo iemaksu līmeni varētu tikt atcelta, intervijā telekanāla LNT raidījumam “900 sekundes” teica Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS), atstāsta LETA.

Viņš pieļāva ka šī norma varētu tikt atcelta, ja izdosies atrast vienkāršāku mehānismu, kā ieplānot sociālās iemaksas. Pašlaik tiekot diskutēts ar uzņēmējiem, ministriju pārstāvjiem, Saeimas komisijās, tiek iesniegti priekšlikumi par izņēmumiem. 

Premjers norādīja, ka notiks diskusija par šīs normas aizstāšanu ar vienkāršāku un cilvēkiem labāk saprotamu. Viņaprāt, jauns risinājums varētu tikt atrasts šonedēļ. Kā ziņots, lai nodrošinātu vismaz minimālas sociālās garantijas cilvēkiem, kuru atalgojums ir mazāks par minimālo mēneša darba algu, no 2017.gada 1.janvāra noteiks minimālo sociālo apdrošināšanas obligāto iemaksu līmeni. 

Grozījumi likumā “Par valsts sociālo apdrošināšanu” paredz darba devējam segt starpību līdz noteiktajam obligāto sociālās apdrošināšanas iemaksu objektam pat tad, ja darbinieks nestrādā atbilstošu slodzi. No 2017.gada 1.janvāra līdz 31.decembrim paredzēts pārejas periods, kad valsts sociālās apdrošināšanas obligātās iemaksas būs 75% apmērā no valstī noteiktās minimālās algas. Savukārt no 2018. gada 1.janvāra par katru darba ņēmēju, kuram atlīdzība ir noteikta mazāka par minimālo algu, valsts sociālās apdrošināšanas obligātās iemaksas būs jāveic no valstī noteiktās minimālās algas. 

Par plānotajām izmaiņām satraukumu jau paudušas nevalstiskās organizācijas un uzņēmēji. Šonedēļ Saeimas Sociālo un darba lietu komisija konceptuāli atbalstīja papildus izņēmumu iekļaušanu likumā “Par valsts sociālo apdrošināšanu”, kad norma par minimālo sociālo iemaksu līmeni netiek piemērota.

Komentāri (17)

traductrice 07.12.2016. 13.52

Līdz 31. decembrim ir vēl kaudze laika! Gan jau paspēs vēl pāris likumus gan pieņemt, gan atcelt, gan pārgrozīt, gan atmest atpakaļ, gan vēlreiz pieņemt un pēc tam galu galā nolemt, ka nākamajā gadā visu atstās pa vecam. nav jau pirmā reize – vismaz attiecībā uz MU.

+1
0
Atbildēt

2

    valdemir > traductrice 07.12.2016. 16.41

    Nepārprotiet, es nerunāju par sētnieku – MU darbinieku, bet par sētnieku – MU īpašnieku.

    0
    0
    Atbildēt

    0

    valdemir > traductrice 07.12.2016. 15.48

    Protams, ka tiem pieņēmējiem, grozītājiem un atmetējiem laika vienmēr pietiks, bet tāds mikrouzņēmējs piespiedu kārtā, piemēram, sētnieks ar 100€ ieņēmumu mēnesī, ja līdz 15.decembrim nepaspēs likvidēt savu zelta āderi, vai tās vietā nodibināt SIA ar grāmatveža štata vietu, tad jau februārī saņems sociālā nodokļa rēķinu par 97€, vai, vēl labāk, aprīlī par 300€ un vēl pēc mēneša vēl par 300, par parādu piedziņas izdevumiem, utt.

    +1
    0
    Atbildēt

    0

jurisml_inbox_lv 07.12.2016. 11.20

paši uzceļ , paši atceļ , iznaak bonuss pie tiem 28 000 000 , par kuriem pirka balsis veeleešanaam ,apsmiekls

+3
-2
Atbildēt

0

simourg 19.12.2016. 09.16

Vienkāršākais aizdevums vai finansējums biznesa izaugsmei, sākot no EUR 30 000 kopā ar Cityfinances Vairāk http://www.cityfinances.lv

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu