Lielākie sociālie tīkli piesaka cīņu terorisma propagandai internetā • IR.lv

Lielākie sociālie tīkli piesaka cīņu terorisma propagandai internetā

20
Foto: pixabay.com

Jaunā kopīgā programma sāksies 2017.gada sākumā.

Uzņēmumi “Facebook”, “YouTube”, “Microsoft” un “Twitter” otrdien paziņojuši par kopīgas datubāzes izveidošanu teroristu propagandas identificēšanai, ziņo LETA.

Lai cīnītos pret ekstrēmistu propagandas izplatīšanos sociālo mediju platformās, tiks izveidota kopīga datubāze, kurā paredzēts uzglabāt unikālos digitālos “pirkstu nospiedumus”, kurus atstāj saturs, kas atzīts par terorisma propagandu. “Mēs ceram, ka šīs sadarbība novedīs pie lielākas efektivitātes,” teikts uzņēmumu izplatītajā kopīgajā paziņojumā. 

Vācijas valdības amatpersonas apgalvo, ka sociālie mediji ir pārāk lēni nelegālā satura dzēšanā, un brīdinājušas, ka tiem var tikt piemērotas sankcijas. Arī citas Rietumu valdības pastiprinājušas spiedienu uz sociālo mediju gigantiem, prasot aktīvāku vēršanos pret terorisma propagandas izplatīšanu sociālajos tīklos.

 “Facebook” preses pārstāve atklāja, ka jaunā kopīgā programma sāksies 2017.gada sākumā un vērsīsies pret “visredzamāko” terorisma propagandas saturu, piemēram, video, kuros tiek vervēti jauni kaujinieki un fiksēta galvu nogriešana. 

“Kopš 2015.gada vidus mēs esam slēguši vairāk nekā 360 000 kontus par tvitera politikas pārkāpšanu,” savukārt norādīja “Twitter” pārstāve. “Liela daļa šo kontu aizvākti tehniskiem līdzekļiem,” viņa piebilda. “Facebook”, “YouTube”, “Microsoft” un “Twitter” paziņojuši, ka nākotnē domā piesaistīt šai iniciatīvai arī citus uzņēmumus.

Komentāri (20)

Atis Dimants 06.12.2016. 10.20

Viss forši,tikai problēma pamatnostādnē-kurš tad definēs un izvērtēs,kas ir terors?
(Pro-)krieviskās aktivitātes Ukrainā par karu neviens negrib nosaukt,bet vai kāds būs gana kategorisks,lai atzītu,ka tas ir ilgstošs terors?

+6
0
Atbildēt

1

    Miervaldis > Atis Dimants 06.12.2016. 10.48

    Jau sen ir atzinuši.

    Ja interesē, palasiet, ko par hibrīdkarotājiem saka Hāgas konvencija par sauszemes karu. Ja karavīrs nenēsā atšķirības zīmes un nav savas valsts oficiāli sūtīts, viņš ir noziedznieks jau tāpēc vien, ka piedalās hibrīdkarā. Pirms 70 gadiem tādus lika pie tuvākās sienas.

    +1
    0
    Atbildēt

    0

Anonīms 06.12.2016. 12.24

vispār domāju, ka protu gan , bet kā ar tevi – vai tu proti- šaubos

0
0
Atbildēt

0

Anonīms 06.12.2016. 10.39

Atkal lasu apollo. Un man akal rodas jautājums – vai DP darbiniekus tagad dēvē par mārketinga speciālistiem? Vai arī – DP informāciju gūst no mārketinga speciālistiem? Vai arī – kas tā par kompāniju, kas spēj algot mārketinga speciālistu , kurš nodarbojas ar DP uzdeviem?

Vai šajā situācijā – kādā mēs šobrīd esam DP nebūtu jābūt vienam no enkuriem , uz ko paļauties ? Bet kā ir ? publiski – latviskajos masu medijos no DP kāda ir info – izsauca uz iebaidīšanu Jutu Strīķi , Keri, par to brašo krievieti, kura ierosināja apšaut latviešus , par to nelikās ne zinis – neesot bīstama un tas arī viss. Patiesībā ne viss – vienīgais pozitīvais, ko no viņiem – DP esmu lasījusi – ka TUA tirgošana apdraud Latvijas drošību nākotnē. Bet kā mēs visi smuki zinam, šo vienīgo patiesību mūsu politiķi ignorēja, kas šiem drošība – piķis uz puļķa , galvenais,ka nauda šiem makā, daudz naudas …

Jā – tāda situācija , nav jau runa tiai par terorisma propagandu, un nav jau runa tikai par kremļa propagandu – runai būtu jābūt par atbildīgo iestāžu un atbildīgo personu atbildību.

Savstarpēji saistītās interneta vietnes «nozagts.com» un «ukradeno.com», kā arī viena no populārākajām sociālā tīkla «Facebook» lapām latviešu valodā «Toma joki» ir Drošības policijas redzeslokā …

Mārketinga speciālists Jānis Polis savā blogā «ardomu.lv» pirmdien publicējis pētījumu, kas atklāj, ka portālu «nozagts.com» un «ukradeno.com» īpašnieks ir prokremliskais aktīvists Ivans Staļnojs…

0
0
Atbildēt

1

    not mii > Anonīms 06.12.2016. 11.55

    skaislīt – tu vispār taimiņu no laša proti atšķirt? – tad nākošā pakāpe – kā atšķirsi krievu no latvieša? – lai veicas un ziņo, gaidu. Par islamu baidies – tas aizliegs daudziem ienākumu – pārdošanos, un sekss brīvu arī nebūs, nomētās ar akmeņiem, ja zagsi – rokai kaput, joku nav. Un kur tad pārējās demokrātijas izpausmes, par kurām pat krievs(?) zinovijs apjuka – kā atšķirt demokrātiju no demokratrizācijas? Grūti laiki – fronte tēva pagalmā?

    0
    -1
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu