Kinojaunumi • IR.lv

Kinojaunumi

6
Vaiana
Kristīne Simsone

oooo Vaiana / Moana. Disneja studijas jaunākā «princešfilma» notur iepriekšējo darbu augsto latiņu, taču šo animācijas piedzīvojumu stāstu dēvēt par inovatīvu būtu pārspīlējums. Spraigo notikumu caurvītā filma dižojas gan ar lipīgiem meldiņiem, gan izklaidējošiem humora ielaidumiem. Vispozitīvākais ir fakts, ka studija iet līdzi laikam un savu kinodarbu titulvarones – jaunas meitenes – ir beigusi atainot kā glābjamas jaunkundzes. Kino no 25. novembra.

ooo Sabiedrotie / Allied. Šis Otrā pasaules kara spiegu stāsts ir ambiciozs veltījums Holivudas zelta laikmeta dižajām drāmām. Lai arī Roberts Zemekis ir krietni «pārsālījis» ar melodramatismu un bijis skops ar psiholoģiskajām niansēm, vērot uz lielā ekrāna Marionu Kotijāru un Bredu Pitu tomēr sagādā nostalģisku prieku, liekot domāt par laiku, kad kino valdīja zvaigznes, nevis izkalkulēta reklāma. No 25. novembra.

oooo Zooloģija / Zoology. 27 gadus vecā krievu režisora Ivana Tverdovska darbs – izaicinoša drāma par pusmūža zoodārza darbinieces pārvērtībām (to skautā izaugušu gaļīgu asti) ir daudzslāņains un inovatīvs darbs. Tas vērīgi pēta individualitāti un vientulību stagnātiskā sabiedrībā. Smeldzīgs, gaumīgs un emocionāli piesātināts darbs. Kino Bize no 25. novembra; Splendid Palace 1. un 3. decembrī.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu