Kačiņska atkārtotās autopsijas rezultāti pretrunā sākotnējiem izmeklēšanas ziņojumiem • IR.lv

Kačiņska atkārtotās autopsijas rezultāti pretrunā sākotnējiem izmeklēšanas ziņojumiem

23

Jaunās pārbaudes rezultāti sakrīt ar aculiecinieku stāstīto par lidmašīnas pozīciju avārijas brīdī

Bijušā Polijas prezidenta Leha Kačiņska un viņa sievas Marijas līķu atkārtotā autopsija liecina, ka prezidenta lidmašīna, kas 2010.gadā avarēja Smoļenskā, nogāzās zemē ar riteņiem pa priekšu, nevis otrādi, kā teikts sākotnējos ziņojumos, atsaucoties uz laikrakstu “Gazeta Polska Codziennie”, ziņo Polijas Radio.

Atkārtota autopsija tika veikta ar mērķi noteikt prezidenta un viņa sievas nāves un aviokatastrofas cēloņus, vēsta aģentūra LETA. Izmeklēšanās, kuras atsevišķi rīkoja Polija un Krievija uzreiz pēc katastrofas, tika secināts, ka to izraisījušas apkalpes kļūdas sliktos laikapstākļos. Tomēr vēl pastāv aizdomas par šo katastrofu daļēji tāpēc, ka Krievijā notikusī upuru identifikācija un autopsija bija ar defektiem.

Daudzi Jaroslava Kačiņska politiskie piekritēji uzskata, ka lidmašīna notriekta tīši sarīkotā sprādzienā, vainojot Krieviju un toreizējo Polijas premjerministru Donaldu Tusku, kurš tagad ir Eiropadomes prezidents. Jaunās autopsijas rezultāti sakrīt ar aculiecinieku stāstīto, ka lidmašīna pāris sekundes pirms avārijas atradusies vertikālā stāvoklī, sestdien ziņoja “Gazeta Polska Codziennie”.

Krievijas varasiestāžu un Polijas valdības sākotnējos ziņojumos bija apgalvots, ka lidmašīna, mēģinot nolaisties, ar spārnu aizķērusi koku, rezultātā daļa spārna nolūzusi un lidmašīna sasvērusies ar riteņiem uz augšu.

Smoļenskas aviokatastrofa notika 2010.gada 10.aprīlī. Avārijā gāja bojā visi 96 lidmašīnā esošie cilvēki, arī Polijas prezidents Kačiņskis un daudzas augstas Polijas amatpersonas. Jaunās izmeklēšanas laikā plānots ekshumēt un rīkot autopsiju arī pārējiem bojāgājušajiem, kuru mirstīgās atliekas netika kremētas.

Komentāri (23)

cabulis 21.11.2016. 16.10

“… nogāzās zemē ar riteņiem pa priekšu, nevis otrādi,…”

“… ka lidmašīna pāris sekundes pirms avārijas atradusies vertikālā stāvoklī.”

Kāds man var pateikt, ko tas īsti nozīmē?

+3
-1
Atbildēt

1

    fretka > cabulis 21.11.2016. 18.18

    .

    ko tas īsti nozīmē?

    ——–

    Tikai to, ka irlv.lv curiki nelasa nevienu poļu avīzi.

    “Gazeta Polska Codziennie” sestdienas numurā, uz kuru atsaucas šī ziņa, nav ne vārda par to, ka “lidmašīna pāris sekundes pirms avārijas atradusies vertikālā stāvoklī”. Nezinu, kas un kur to izfantazējis.

    Savukārt “nogāzās zemē ar riteņiem pa priekšu, nevis otrādi” tulkojumā no curiku valodas nozīmē, ka lidmašīna piezemējusies uz šasijas nevis uz “muguras”.

    Pirms tam ar pieņēmumu, ka lidmašīna pirms nogāšanās apgriezusies otrādi, mēģināja izskaidrot, kāpēc gājuši bojā VISI pasažieri un apkalpes locekļi, bet pati lidmašīna tajā purvā sašķīdusi tūkstoš gabalos.

    +3
    0
    Atbildēt

    0

jurisml_inbox_lv 21.11.2016. 15.51

+2
-1
Atbildēt

0

atrium 22.11.2016. 00.17

To, ka notikušais bija terora akts, visiem saprātīgiem cilvēkiem bija klārs jau tūlīt pēc avārijas, bet t.s. izmeklēšanas laikā “izlīda āža kāja”, poļševiku: Tūska un Komarovska loma tajā.

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu