Krievijā bloķē "LinkedIn" • IR.lv

Krievijā bloķē “LinkedIn”

28
Foto: linkedin.com

Maskavas Tagankas rajona tiesa atzinusi, ka “LinkedIn” ir pārkāpis Krievijas likumu, kas noteic, ka Krievijas iedzīvotāju personas dati ir jāglabā Krievijas teritorijā.

Krievijas Federālais sakaru, informācijas tehnoloģiju un masu komunikācijas jomu uzraudzības dienests “Roskomnadzor” uz karjeru orientēto sociālo tīklu “LinkedIn” iekļāvis personu datu pārkāpēju reģistrā un uzdevis to bloķēt, ceturtdien paziņoja “Roskomnadzor” preses dienests, ziņo LETA.

 “Pamatojoties uz spēkā stājušos tiesas lēmumu, sociālais tīkls “LinkedIn” iekļauts personu datu pārkāpēju reģistrā un nodots sakaru operatoriem bloķēšanai,” teikts “Roskomnadzor” paziņojumā. 

Dienesta preses pārstāvis paskaidroja, ka sakaru operatoriem ceturtdienas laikā jāizpilda rīkojums par “LinkedIn” bloķēšanu. Kā ziņots, Maskavas pilsētas tiesa 10.novembrī atzina par likumīgu zemākas instances tiesas lēmumu, kas paredz Krievijā bloķēt “LinkedIn”. 

Lēmumu bloķēt tīklu “LinkedIn” augustā pieņēma Maskavas Tagankas rajona tiesa, kas atzina, ka “LinkedIn” ir pārkāpis Krievijas likumu, kas noteic, ka Krievijas iedzīvotāju personas dati ir jāglabā Krievijas teritorijā. Prasību bloķēt “LinkedIn” Tagankas rajona tiesā bija iesniedzis “Roskomnadzor”. 

“LinkedIn” pārstāve Maskavas pilsētas tiesas sēdē sacīja, ka “Roskomnadzor” prasību bloķēt vietni iesniedzis, lai aizstāvētu nenoteikta personu loka intereses, un neesot saņemtas pretenzijas no konkrētiem lietotājiem. Turklāt ar personas datu vākšanu nodarbojas cita juridiskā persona, nevis tā, kas prasībā ir norādīts kā atbildētājs. 

Savukārt “Roskomnadzor” iepriekš paziņoja, ka vērsies tiesā, jo esot saņēmis pilsoņu lūgumus pārbaudīt, vai vietne “LinkedIn” atbilst jaunajam likumam par personas datu glabāšanu. Šis likums stājās spēkā 1.septembrī, un “LinkedIn” ir pirmā lielā vietne, par kuras bloķēšanu ir pieņemts tiesas lēmums saskaņā ar šo likumu.

Komentāri (28)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu