Par kukuļņemšanu aizturēts Krievijas ekonomiskās attīstības ministrs Uļukajevs • IR.lv

Par kukuļņemšanu aizturēts Krievijas ekonomiskās attīstības ministrs Uļukajevs

23
Aleksejs Uļukajevs. Foto: Reuters-LETA

Ministram pārmet neobjektīvu vērtējumu par kompānijas ”Bašņeftj” akciju iegādi

Krievijas varasiestādes aizdomās par kukuļņemšanu divu miljonu ASV dolāru apmērā aizturējušas Krievijas ekonomiskās attīstības ministru Alekseju Uļukajevu, vēsta laikraksts “Vedomosti”. Kā ziņo aģentūra LETA, Krievijas Izmeklēšanas komiteja paziņojusi, ka pret ministru ierosināta krimināllieta par kukuļņemšanu īpaši lielos apmēros.

Ministram drīz tikšot izvirzītas apsūdzības. Krievijas Federālā drošības dienesta (FDD) un Izmeklēšanas komitejas izmeklēšanā noskaidrots, ka Uļukajevs varētu būt saņēmis divu miljonu dolāru kukuli par “Ekonomiskās attīstības ministrijas izsniegto pozitīvo novērtējumu”, kas ļāva Krievijas lielākajai naftas kompānijai “Rosņeftj” no valdības iegādāties naftas kompānijas “Bašņeftj” akciju kontrolpaketi, informēja Krievijas Izmeklēšanas komiteja.

Netiek atklāts, kas ministram devis kukuli. “Nauda Uļukajevam tika nodota izmeklēšanas eksperimenta laikā,” aģentūrai “Interfax” atklāja informācijas avots tiesībsargājošajās iestādēs. Avots norādījis, ka pretenziju pret “Rosņeftj” vadību neesot.

Krievijas prezidenta Vladimira Putina preses sekretārs Dmitrijs Peskovs norādījis ziņu aģentūrai “RIA Novosti”, ka tās ir “ļoti nopietnas apsūdzības, kas liek uzrādīt ļoti nopietnus pierādījumus”.

Oktobra vidū “Rosņeftj”, kuras akciju kontrolpakete pieder valstij, no valdības par 330 miljardiem rubļu (apmēram 4,6 miljardi eiro) iegādājās “Bašņeftj” akciju kontrolpaketi. Šovasar Krievijas valdība atlika “Bašņeftj” akciju privatizāciju, cerot uz to vērtības pieaugumu. 25% “Bašņeftj” akciju pieder Baškortostānas republikai, kur bāzēta kompānija. 60% “Rosņeftj” akciju pieder Krievijas valsts uzņēmumam “Rosņeftegaz”, Lielbritānijas naftas kompānijai BP pieder apmēram 20% akciju. “Rosņeftj” akcijas tiek kotētas biržā.

Komentāri (23)

klusais 15.11.2016. 17.17

Kaut kā ļoti mazs kukulis , ja runa par Bašņeftj . Drīzāk stāsts par iekšējām “razborkām” Kremlī .

+2
0
Atbildēt

0

jurisml_inbox_lv 15.11.2016. 10.04

pie mums to kvalificeetu kaa kukuļa piesavinaašanos . sodiitu ar paardesmittuukstošiem soda naudas , bez mantas konpiskaacijas , vai ar piespiedu sabiedrisko darbu , paaris miljonu jau nekas nav , piemeeram deputaaata sieva ik meenesi ļimonu nofendereeja gar kasi , un čohaa nav jaaseed , mantu šaadaa veidaa saraustu neatņeema un deputaatelis savu sievu dikti miil , jo var mieriigi zipaat par fendereeto pirktaa mercedeezaa, skaisti dziivot Latvijaa .senaak bija tautaa perša , ja gribdziivot vienos priekos , jaastaajaas ir pažarniekos , tagad deputaati dziivo kaa nieres taukos.

+2
-1
Atbildēt

0

ierados 15.11.2016. 12.09

Ir kremļa saimnieks un viņs draugi. Pēc to iniciatīvas var tikt “aizturēts un ievietots”, kā arī galīgi nozūmēts var kļūt jebkurš, kas apdraud jeģinorosu status qvo.

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu