Pret "Audi" ASV sākta tiesas prāva saistībā ar kaitīgo izmešu falsificēšanu • IR.lv

Pret “Audi” ASV sākta tiesas prāva saistībā ar kaitīgo izmešu falsificēšanu

22
Foto: pixabay.com

Autoražotājs tiek turēts aizdomās par tādu ierīču izmantošanu, kas var konstatēt pārbaužu veikšanu un attiecīgi samazināt oglekļa dioksīda izmešus.

Vācijas autobūves uzņēmumu “Volkswagen” sagaida jauna tiesas prāva ASV saistībā ar ierīcēm kaitīgo izmešu datu falsificēšanai, taču šoreiz tā skars struktūrvienību “Audi”, ziņo LETA.

Jaunajā procesā, kas ceturtdien sākts Ilinoisas tiesā, norādīta medijos izskanējusī informācija, ka “Audi” šīs ierīces uzstādījis ar benzīna dzinējiem aprīkotās automašīnās, lai slēptu patieso oglekļa dioksīda izmešu daudzumu, teikts tiesas dokumentos. 

Vācijas laikraksts “Bild am Sonntag” svētdien ziņoja, ka Kalifornijas štata regulatori atklājuši pierādījumus par jaunākajām programmatūras manipulācijām atsevišķos “Audi” modeļos, kas aprīkoti ar trīs litru benzīna dzinējiem un automātisko pārnesumkārbu. Laikraksts norāda, ka šīs ierīces var konstatēt pārbaužu veikšanu un attiecīgi samazināt oglekļa dioksīda izmešus.

Juristu firma “Hagens Berman”, kas pārstāv kādu vīrieti no Čikāgas, vēsta, ka patērētāji tikuši piekrāpti, viņiem iegādājoties automašīnas, kuras viņi uzskatīja par videi draudzīgām. “Volkswagen” pērn septembra beigās izraisīja globālu skandālu, kad uzņēmums atzina, ka pasaulē līdz pat 11 miljoniem auto aprīkoti ar konkrētu dīzeļdzinēju tipu, kam uzstādīta kaitīgo izmešu falsificēšanas programmatūra.

Komentāri (22)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu