Vilšanās spēks • IR.lv

Vilšanās spēks

2
Nellija Ločmele

Jaunākie sabiedriskās domas mērījumi rāda skarbu rekordu – 41% vēlētāju nezina, par ko balsot, vai vispār neietu vēlēt. Tik lielu «atbirumu» aptauju veicējs SKDS nav sastapis pēdējo sešu gadu laikā. Mierinājumam jāatgādina, ka esam Saeimas pilnvaru termiņa vidū un jauns parlaments jāvēlē tikai pēc diviem gadiem. Līdz tam ne mazums ūdeņu (un samazgu) vēl aiztecēs un gan jau pie politiskās virtuves durvīm pieklauvēs vēl kādi pavāra kandidāti ar saviem recepšu piedāvājumiem.

Daudz plānāk klājas ASV pilsoņiem, kuriem izvēle jāizdara tūlīt, bet joprojām «nav, par ko balsot». Tikai niecīga daļa atzīst, ka balsos par kādu kandidātu tāpēc, ka tiešām patīk – 6% tā atbalsta Trampu un 11% Klintoni, pārējie sakostiem zobiem un pievērtām acīm izdarīs izvēli pēc «mazākā ļaunuma» principa, cenšoties novērst pretinieka uzvaru. Daudzi nebalsos, jo vīlušies piedāvājumā.

Jūtu līdzi sašķeltajai amerikāņu nācijai, kas pasaules ietekmīgākā līdera izvēli novedusi līdz krievu ruletes līmenim. No Latvijas interešu viedokļa izvēle gan būtu viegla – par labu prognozējamai un rūdītai politikas veterānei, kas izgaršojusi arī kļūdu cenu, nevis impulsīvam populistam bez kādas politiskas pieredzes, toties neskaidrām saitēm ar Krieviju, mūsu un visas Eiropas lielāko draudu avotu.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu