«Saskaņa» iesniedz Saeimā prasību izteikt neuzticību Šadurskim • IR.lv

«Saskaņa» iesniedz Saeimā prasību izteikt neuzticību Šadurskim

20
Kārlis Šadurskis. Foto: Evija Trifanova, LETA

Lēmumprojektu parakstījuši desmit Saeimas deputāti

Opozīcijā esošās partijas “Saskaņa” deputāti iesnieguši projektu par neuzticības izteikšanu izglītības un zinātnes ministram Kārlim Šadurskim (“Vienotība”), liecina Saeimas lēmumprojektu datu bāze. Kā vēsta Latvijas sabiedrisko mediju portāls lsm.lv, saskaņā ar Kārtības rulli lēmuma projekts iekļaujams Saeimas sēdes darba kārtībā ne agrāk kā piecas dienas, bet ne vēlāk kā desmit dienas pēc izsniegšanas deputātiem.

Aģentūra LETA vēsta, ka ”Saskaņas” deputāta Andreja Elksniņa sociālajā tīklā “Twitter” ievietots iesniegums par neuzticības izteikšanu izglītības un zinātnes ministram. Lēmuma projektu parakstījuši desmit partijas deputāti, tostarp pats Elksniņš un Saeimas partijas ”Saskaņa” frakcijas priekšsēdētājs Jānis Urbanovičs.

Elksniņš norāda, ka neuzticības pieteikums saistīts ar “algu reformas izgāšanos, lojalitātes grozījumiem skolotāju atlaišanai u.c. “reformām”. Rīgasmērs Nils Ušakovs (S) sociālajā tīklā “Facebook” aicina paust neuzticību izglītības un zinātnes ministram Kārlim Šadurskim.

“Saskaņa” jau iepriekš kritizēja izglītības ministra ieviesto skolotāju algu reformu. Jau ziņots, ka līdz ar jaunā pedagogu atalgojuma modeļa ieviešanu pedagogu atalgojuma likme pieaugusi vidēji 558 jeb 72% Latvijas izglītības iestāžu. Rīgas dome apņēmusies vērsties Satversmes tiesā pret valdības akceptēto skolotāju algu modeli, kas, pēc galvaspilsētas vadības teiktā, novedīs pie algu samazinājuma daudziem Rīgas skolotājiem.

Valdība 5.jūlijā apstiprināja skolotāju atalgojuma reformas ieviešanu un algas palielināšanu pakāpeniski no šī gada 1.septembra. Reformas rezultātā minimālo atalgojumu par vienu pedagoģisko likmi palielināja no 420 līdz 680 eiro, vienlaikus pārskatot skolēnu un pedagogu skaitliskās proporcijas un pedagogu darba slodzi.

Komentāri (20)

Anonīms 20.10.2016. 12.48

Domāju, ka tas bija jau savlaicīgi izštukots gājiens un Ušakovs darīja visu, lai Rīgā satracinātu skolotājus.

+13
0
Atbildēt

2

    Krix > Anonīms 20.10.2016. 19.03

    Tas ka visādiem vietvalžiem (a.k.a. pašvaldībām) ir dota pārāk liela vara un resursi jau ir zināms sen….šī problēma Rīgā salašņu centra izpildītā nihilismā pret iedzīvotāju vajadzībām(kādu dēļ vispār tādas pašvaldības pastāv) ir aktuāla jau krietnu laiku ! Diemžēl ne VARAM, ne Gerhards, ne valdība kopumā nesteidzas problēmu risināt…kaut izdarīt to var, tad nu rodas secinājums, ka kādam šāda situācija ir izdevīga ! Izturību Kārlim pret SC….kurss ir uzņemts pareizs, atliek to novest līdz galam !

    +9
    0
    Atbildēt

    0

    andrejs > Anonīms 20.10.2016. 13.26

    sen jau bija laiks pārņemt skolas valsts pārziņā un direktorus pakļaut stingrai IzM kontrolei. Citādi katrs ušaks vai bartašs savā sādžā dara ko vēlas, un lai tik valsts dod vairāk naudas.

    +14
    0
    Atbildēt

    0

jurisml_inbox_lv 20.10.2016. 12.58

interesanti , ka krievu skolaas ar skolotaaju noslogojumu , vai beidzot nav pienaacis laiks taas klapeet ciet?

+12
-1
Atbildēt

0

traductrice 20.10.2016. 11.57

he-he. Saskaņa “mīl” Šadurski jau no pirmās ministrēšanas laikiem. Gan jau arī tas ir lielais iemesls, ko var paslaucīt zem nosaukuma “sliktā reforma”.

+11
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu