KNAB partiju naudas lietā izmeklē nelikumīgu finansēšanas organizēšanu • IR.lv

KNAB partiju naudas lietā izmeklē nelikumīgu finansēšanas organizēšanu

26
Jaroslavs Streļčenoks. Foto: Ieva Lūka, LETA

Iespējamos pārkāpumus pārbauda ZZS un partijas ”No sirds Latvijai” finansēšanā

Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) lietā par partiju finansēšanas pārkāpumiem, saistībā ar kuru notika kratīšana Jūrmalas mēra Gata Trukšņa (ZZS) kabinetā un partijas “No sirds Latvijai” birojā, izmeklē iespējamu nelikumīgu partiju finansēšanas organizēšanu un pieņemšanu, LTV “Rīta panorāmai” šodien atklāja biroja priekšnieks Jaroslavs Streļčenoks.

Viņš sacīja, ka lietā par partiju finanšu pārkāpumiem viens virziens ir nelikumīga finansējuma organizēšana un pieņemšana – iespējami pārkāpumi, kas saistīti ar nelikumīgu finansējumu ZZS un “No sirds Latvijai”, citē sabiedrisko mediju portāls lsm.lv.

Jau ziņots, ka Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) rīkoja kratīšanu Jūrmalas mēra kabinetā un dzīvesvietā. Šajā lietā tika aizturētas četras personas – Truksnis, kuram kratīšanas laikā kļuva slikti un viņš tika nogādāts slimnīcā, uzņēmējs Jūlijs Krūmiņš, bijušais “Parex bankas” viceprezidents Jorens Raitums, kurš rūpējies par Krūmiņa finanšu darījumiem un saistīts ar Ingūnas Sudrabas vadīto partiju “No sirds Latvijai” (NSL), un vēl kāda persona.

Lieta ir sākta par pārkāpumiem partiju finansēšanā. Kratīšana notika arī NSL birojā. Sudraba noraidīja, ka partija būtu saņēmusi kādus nelikumīgus maksājumus no uzņēmēja Krūmiņa.

Komentāri (26)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu