Nikābus un klaunus – aizliegt! • IR.lv

Nikābus un klaunus – aizliegt!

41
Foto: pixabay.com
Gunārs Nāgels

Laikraksta “Latvietis” redaktors Gunārs Nāgels par Tieslietu ministrijas likumprojektu ierobežot sejas aizsegšanu publiskās vietās.

Latvijas Tieslietu ministrija septembrī nāca klajā ar likumprojektu: Sejas aizsegšanas ierobežojuma likums. Likuma būtība ir: „Publiskā vietā ir aizliegts aizsegt seju, izņemot šā likuma 3. pantā noteiktos gadījumus.” Seko publiskās vietas definīcija un septiņi izņēmumi – gadījumi, kad sejas aizsegšana publiskās vietās ir atļauta.

Liekot malā jautājumus par neprecizitātēm likumprojekta patreizējā formulējumā, ļoti satraucoša ir fundamentāla neizpratne par islāmu. Runāsim skaidru valodu – likuma mērķis var būt divējāds. Vai nu tas ir vajadzīgs tīri drošības apsvērumu dēļ, vai tas ir līdzeklis apspiest vienu mums svešu reliģiju – islāmu.

Preses konference, ko Tieslietu ministrija rīkoja, lai paziņotu šo likumprojektu, liek domāt, ka otrais mērķis dažiem cilvēkiem ir svarīgākais. Tur varēja dzirdēt gan patiesus apgalvojumus par islāmu, gan dažādas muļķības. Piemēram, – „Vispirms jau jāsaka, ka hidžābs ir vesela pakete, kuru cenšas ieviest tie, kas uzstāj uz modernā, politiskā islāma ieviešanu visā pasaulē. Vispirms hidžābs nozīmē, ka sieviete ir pakļauta vīram, ka vīram ir tiesības viņu sist”.

Patiesība ir tāda, ka matu un seju aizklāšana ir noteikta, lai sargātu sievietes tikumību, jo citādi, tos neaizklājot, vīrieši tiks kārdināti un uzmāksies sievietei. Vīra tiesības izpildīt sievai miesas sodu ir neatkarīgas no hidžāba valkāšanas.

Sekas šādam likumam būtu ticīgo sieviešu apspiešana, jo viņas nedrīkstētu iziet no mājas neaizsegtas. Tātad, tieši pretrunā ar likuma mērķi: „nodrošināt vienotas un harmoniskas sabiedrības pastāvēšanu, atvērtu savstarpējo sabiedrības locekļu saziņu un kopā dzīvošanu”.

Smieklīgs ir likuma anotācijā teiktais – „Persona, kura uzvilkusi burku, var turēt rokās, piemēram, nazi vai šaujamieroci, un blakus esošie cilvēki to vienkārši nevarēs pamanīt, un nespēs apzināties, ka atrodas briesmās”. Nazi vai šaujamieroci taču neslēps aiz pretlikumīgā sejas aizsega, bet gan zem vēl arvien likumīgā apģērba.

Ļoti augstprātīga izklausās spriedelēšana par to, kas ir islāmā pieņemts vai nepieņemts. Tāpat kā kristīga ticībā, pastāv atšķirīgi islāma novirzieni, kuri viens otru pat apvaino ķecerībā. Tāpēc tādi izteicieni, kā „Ne vairāk kā 7% musulmaņu sieviešu nēsā šos sejas aizsegus” ir pilnīgi nevietā, jo, piemēram, Saūda Arābijā tikpat kā visas saūdietes aizklāj seju un pat aizklāj acis, jo pretējā gadījumā reliģiskā policija viņas fiziski pārmācīs.

Likums aizliegs klaunus – pašdarbniekus (bet ne profesionālus klaunus). Interesanti, ka Amerikā un Austrālijā pēdējā laikā parādījusies klaunu sērga – cilvēki, maskējušies kā ļauni klauni (ar aizsegtām sejām), uzbrūk bērniem un citiem. Likuma apspriešanā vienkārši jāpieņem, ka dažu cilvēku reliģiskā brīvība tiks ierobežota, bet, ka drošības apsvērumu dēļ ir vajadzīgs šāds likums.

Gunārs Nāgels ir laikraksta “Latvietis” redaktors.

Komentāri (41)

nomale 13.10.2016. 13.26

… Ak Jēzus, Muhamed un Krišna …

———————————–

Patiesība ir tāda, ka matu un seju aizklāšana ir noteikta, lai sargātu sievietes tikumību, jo citādi, tos neaizklājot, vīrieši tiks kārdināti un uzmāksies sievietei. Vīra tiesības izpildīt sievai miesas sodu ir neatkarīgas no hidžāba valkāšanas.

———————————–

Tātad sieviešu tikumība tiek aizsargāta tām uzvelkot maisu uz galvas un ik pa brīdim iekaustot? Ko īsti autors grib mums pavēstīt?

P.s. Vīriem savas tiesības izpildīt sievai miesassodu, ieslodzīt tās mājās, graizīt bērnus un upurēt aitas ir jāatstāj tuksnesī, ja tie grib pārcelties uz civilizētām zemēm!

+17
-8
Atbildēt

2

    Anonīms > 13.10.2016. 15.07

    Kad man pretī nāk bariņš musulmaņu,es vienmēr nopriecājos,ka esmu vien darba tantuks darba drēbēs. Tik daudz dzirdēts,cik viegli viņus nokaitināt un aizvainot ….

    +7
    -10
    Atbildēt

    0

    Anonīms > 13.10.2016. 15.00

    Nē…lieta viebkārša ….mums te sola islāmistu integrāciju,bet nav pat šie visi te sabraukuši,kad izrādās mums būs jāintegrējas musulmaņu sabiedrībā,nevis šie mūsējā

    Viņi taču neslēpj,ja eiropietes ģērbjoties kā maukas,enerģiskākie pat uzbrūk brīvi ģērbtām sievietēm

    +10
    -10
    Atbildēt

    0

rinķī apkārt 13.10.2016. 17.09

Raksts iznācis tik pat “sarežģīts”, jeb nepārskatāms, cik sarežģīti šobrīd top likums par sejas aizliegšanu, kuram klāt grib pierakstīt simts un vienu atrunu un šādi “izbēgt” no situācijas, kad kāds sāks Latvijai pārmest mūsu tautai svešas reliģijas diskrimināciju.

Likumam ir jābūt skaidram un nepārprotamam – proti, Latvijā ir aizliegts nēsāt muslimu sieviešu galvas segas ar kurām tiek aizsegtas sieviešu sejas. Punkts.

Citādi šis topošais likums pieplusosies jau Latvijā esošiem dekoratīvajiem likumiem, kuri nestrādā.

+12
-5
Atbildēt

4

    Baiba. > rinķī apkārt 13.10.2016. 23.27

    >Riņķī apkārt

    Jānosargā ļaužu prātus? Padomju laikos arī sargāja ļaužu prātus no trūdošā kapitālisma. Neļāva saindēt morāli tīros padomju jauniešus. Aizliegtais auglis vienmēr bija saldāks, jo vairāk aizliegumu, jo lielāka interese.

    +1
    -5
    Atbildēt

    0

    kristaps_freimanis > rinķī apkārt 13.10.2016. 22.20

    Ja ņem vērā, ka aizliegums attiecas uz 2 sievietēm (un nav sagaidāms, ka tas tuvākajā laikā īpaši pieaugs), likums jau pēc būtības ir uzskatāms par dekoratīvu naudas tērēšanas (visiem iesaistītājiem maksā algu, un šamējo nebūt nav maz) iniciatīvu.

    +2
    -3
    Atbildēt

    0

    rinķī apkārt > rinķī apkārt 13.10.2016. 22.55

    kristaps_freimanis Runa nav tikai par divām sievietēm bēglēm un pat ne parto, ka zem nikāba var paslēpt nazi :) Runa ir par to, ka ir jānosargā Latvijas ļaužu smadzenes no islamizācijas, ja ir vēlēšanās saglabāt Latviju tādu, kāda tā ir šobrīd, jo ne jau tikai bēgļi Eiropā ienes islamu. Es savā Vācijas mazpilsētā nikābus redzu galveno kārt vācietēm, kuras ir pieņēmušas islamu. Bēgļu sievietes nikabos nestaigā, neesmu redzējis. Bet vieglprātīgi attiekties pret šo islama ienākšanu Eiropas sadzīvē, tā ir kļūda, kuras dēļ eiropieši galu galā būs spiesti mainīt savu dzīves veidu. Jau tagad viena otra lielvalsts amatpersona iesaka saviem pilsoņiem/ pilsonēm respektēt to, ka viņas vairs nav vienas savās mājās :)

    +8
    -1
    Atbildēt

    0

    rinķī apkārt > rinķī apkārt 14.10.2016. 06.29

    Baiba. Padomju laikos arī sargāja ļaužu prātus no trūdošā kapitālisma….+++ Un, vai nenosargāja? Vai toreiz, kad okupanti valdīja pār Latviju, un līdzīgi kā Tu, Latvijas Republiku sauca par padomju Latviju, bija maz komunistu radītu fanātiķu, pionieru bungu rībinātāju un taurēs pūtēju? Vēl tagad netiekam no tā visa vaļā. Pa visam nemanot Latvijā var pienākt brīdis, kad Tev pašai nāksies uz galvas vilkt nikābu, lai izietu uz ielas, un tas būs tik pat obligāti, kā uzsiet pionieru kaklautiņu pirms uz skolu iešanas, lai Tevi liktu mierā apkārtējie

    +8
    -1
    Atbildēt

    0

west 13.10.2016. 18.35

vai tas ir līdzeklis apspiest vienu mums svešu reliģiju – islāmu.

————————-

Pats autors tēlo klaunu. Muļķi tēlo.

Islāms ir “miera reliģija”. Par to pārliecināmies gandrīz katru nedēļu. Tūkstošiem upuru jau ir no šīs “miera reliģijas” nesējiem Eiropā.

Visus tās atribūtus lai atstāj pie sevis.

Būšu pirmais, kas atbalstīs burku nēsāšanu Eiropā kad Saūda Arābijā atļaus nēsāt minikleitas eiropiešu sievietēm visur un vienmēr.

Viņiem savi likumi – mums savi.

+12
-5
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu