KNAB neatstāšot bez ievērības Krūmiņa publiskos izteikumus par biroju • IR.lv

KNAB neatstāšot bez ievērības Krūmiņa publiskos izteikumus par biroju

33
Uzņēmējs Jūlijs Krūmiņš stacionāra palātā. Foto: Zane Bitere, LETA

Tiks izvērtēti publiski izteiktie draudi gan KNAB, gan KNAB amatpersonām.

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) neatstās bez ievērības uzņēmēja un miljonāra Jūlija Krūmiņa publiskos izteikumus. Tiks izvērtēti arī publiski izteiktie draudi gan KNAB, gan KNAB amatpersonām, KNAB informējis aģentūru LETA.

Jau ziņots, ka uzņēmējs, kuram KNAB ir piemērojis aizdomās turētā statusu divos kriminālprocesos, publiski kritizēja KNAB, kas ieradās pie viņa mājās, “izvandīja visu māju, paņēma kompjūteru, kurā nekā nav iekšā”. “Viņi zina, ka neesmu ieguldījis naudu aizliegtos grupējumos,” uzsvēra Krūmiņš.

Uzņēmējs pauda pārliecību, ka esošais KNAB vadītājs Jaroslavs Streļčenoks vairs nekad nebūs KNAB vadītājs. “Es darīšu visu, lai viņš nekur nedabū darbu,” uzsvēra uzņēmējs un piebilda, ka Streļčenokam jākļūst par sētnieku Krūmiņam piederošajā īpašumā Baltezerā, “lai visi redz, ka viņš pie manis slauka grīdu”.

Vaicāts, vai viņa meitai ir saistība ar kādu no biroja sāktajiem kriminālprocesiem, Krūmiņš solīja izrēķināties ar KNAB, ja tas vērsīsies pret viņa meitu.

KNAB pagājušajā nedēļā Krūmiņu aizturēja kriminālprocesā par iespējamu nelikumīgu partiju finansēšanu. Šajā lietā tika aizturēti arī Jūrmalas mērs Gatis Truksnis (ZZS) un savulaik ar partiju “No sirds Latvijai” saistītais Jorens Raitums. Kā vēstīja TV3 raidījums “Nekā personīga”, ceturtais lietā aizturētais varētu būt SIA “Blaizer-AG” valdes priekšsēdētājs Anrī Kursītis.

“Nekā personīga” vēstīja, ka Krūmiņš caur trešajām personām finansējis divas partijas – “No sirds Latvijai” un ZZS, tām abām pārskaitot 135 000 eiro. Savukārt Truksnis, Raitums un Kursītis tiek vainoti kā līdzdalībnieki šādas naudas plūsmas nodrošināšanā.

Kā ziņots, saskaņā ar KNAB mājaslapā pieejamo informāciju Krūmiņš pirms diviem gadiem ziedojis 15 000 eiro ZZS, savukārt 2011.gadā un 2004.gadā viņš divas reizes ziedojis vairākus tūkstošus eiro Zatlera reformu partijai un partijai “Latvijas ceļš”. Kopumā Krūmiņš visām trim minētajām partijām pārskaitījis 29 268 eiro.

Savukārt miljonāra meita Maija Čerņavska kopš 2005.gada četrām dažādām partijām piecos ziedojumos atvēlējusi kopumā 39 248 eiro – 2014.gadā ZZS pārskaitīti 15 000 eiro. Pārējās Čerņavskas labvēlību ar apjomīgām summām izpelnījušās partijas ir “Saskaņa”, “No sirds Latvijai” un “Latvijas kalve”.

 

Komentāri (33)

klusais 13.10.2016. 10.04

Labāk būtu pievērsuši uzmanību pārējiem Krūmiņa izteikumiem :)

+17
0
Atbildēt

2

    Anonīms > klusais 13.10.2016. 15.08

    Ha,vēl viens naivais.

    +1
    -5
    Atbildēt

    0

    klusais > klusais 13.10.2016. 15.49

    Kapēc naivais ? :)

    +2
    0
    Atbildēt

    0

kimsk 13.10.2016. 12.14

Toties tad, kad svētais Puzes dižmoceklis atklātā preses konferencē nosauca Jurašu par kaut kādu bandītisku grupējumu “jumtu”, KNABam nebija itin nekas iebilstams un par savu bazāru sīkaļam nebija jāatbild. Kaut kā dīvaini sanāk, pat pēc LR poņāķijām.

+15
-1
Atbildēt

3

    Anonīms > kimsk 13.10.2016. 15.11

    Nelieto krievu bandītu vārdus! Vai vismaz iztulko,lai varu saprast un arī tā rakstīt

    0
    -2
    Atbildēt

    0

    valdemir > kimsk 13.10.2016. 16.21

    Tad kāpēc Jūs interesējaties par notikumiem tādās aprindās, kuru leksiku nepārzināt?

    +3
    -1
    Atbildēt

    0

    valdemir > kimsk 13.10.2016. 12.28

    Kas tur dīvains – sanāk, ka tā arī ir, vismaz pēc shodņaka domām.

    +2
    0
    Atbildēt

    0

dzeris49 13.10.2016. 16.47

Saprotams, mūsu izcilais KNAB var cīnīties tikai ar kāda dīvaina cilvēka emocionaliem izteikumiem.

Vai tad kāds nopietni spējīgs uztvert tos, kā draudus vai ko līdzīgu?

Izņemot, protams, to vēl lielāku dīvaini un absolūti nekompetento Streļčenoku un visu to komandu, ko viņš ap sevi tur savācis, kuram, protams, liels atbalsts mūsu politiskajā “elitē”, ja jau viņš vēl arvien nav zaudējis amatu.

Bez tam, kāda daļa KNAB par šādiem izteikumiem, kur te korupcija, pat, ja to visu ņem nopietni, tas, cik saprotu, ir DP kompetencē.

Izskatās, Streļčenokam, kurš ir absolūts juridisks analfabēts, ņemot vērā viņa atkārtotos neveiksmīgos mēģinājumus likumīgi atlaist Striķi, pat tik daudz nav spējīgs saprast, nu bet, toties viņam ir “aimugure” no cilvēkiem, kuriem princips – “lielākos kretīnus” visur, jo tie valsts nozagšanai nebūs nekāds traucēklis.

+7
-1
Atbildēt

3

    valdemir > dzeris49 13.10.2016. 18.05

    Ai, ai, dzeri, arī Jūs esat pavilcies uz acīmredzamo nomelnošanas kampaņu. Tikai neaizmirstiet, ka Streļčenoks nav cilvēks no malas, bet savā laikā izraudzīts kā spējīgākais jurists starp KNAB darbiniekiem (nevis Strīķe, vai Jurašs). Tāpēc nenovēlu Jums satikties ar šo analfabētu tiesas zālē uz pretējiem beņķiem.

    +3
    -7
    Atbildēt

    0

    valdemir > dzeris49 13.10.2016. 20.07

    Lūk, tie nespējīgākie, cits par kādu centiņu, cits tāpat, paklausot augstāk minēto blatniju uzbļāvienam, arī atjauno šo nelaimīgo darbinieci amatā. Un visi ģēniji ar saviem likumiem un korektajām, vai nekorektajām pavēlēm var ieskrieties.

    +1
    -3
    Atbildēt

    0

    dzeris49 > dzeris49 13.10.2016. 18.22

    “…izraudzīts kā spējīgākais jurists starp KNAB darbiniekiem” – kurš un kādam mērķim viņu izraudzīja, un kāpēc šis te ‘ģēnijs nespēj pat tik daudz, kā korekti atlaist no darba vienu darbinieci, kuru visas tiesas atkārtoti atjaunojušas amatā?

    Ja jau viņš ir “spējīgākais”, bail pat iedomāties, kādi ir tie nespējīgākie.

    +6
    -1
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu