Lembergs liecībās par "Naftas parka" privatizāciju ironizē par "materiālajām interesēm" • IR.lv

Lembergs liecībās par “Naftas parka” privatizāciju ironizē par “materiālajām interesēm”

17
Ventspils mērs Aivars Lembergs. Foto: Ieva Lūka, LETA

Lembergs šodien krimināllietā sāka sniegt liecības epizodē par AS “Naftas parks” privatizāciju un ironizēja par it kā realizētajām materiālajām interesēm.

Ventspils mērs Aivars Lembergs (“Latvijai un Ventspilij”) šodien liecināja par vienu no apsūdzības punktiem, proti, lēmumu par AS “Naftas parks” privatizāciju. Apsūdzētais skaidrojis, ka lēmums bija tikai par pašvaldībai piederošo akciju pārdošanu, tajā neesot bijis norādīts, kam pārdot – “Lembergam, Lemberga ģimenei, Lemberga čomiem”, ziņo LETA.

Apsūdzētais atzīmējis, ka prokuratūra šajā lēmumā ir saskatījusi viņa materiālās intereses. “Kāda veida ienākumus es varu gūt no tā, ka dome pārdos tai piederošās daļas. Var jau kaut ko sacerēt, bet tad apsūdzībā vajadzēja sacerēt, ko es īsti ieguvu no tā,” izteicies domes vadītājs.

Pēc Lemberga vārdiem, apsūdzībā uzsvērts, ka viņš ir piedalījies lēmuma pieņemšanā. “Jā, bet kas tur prettiesisks?” retoriski jautājis Lembergs, paužot, ka privatizācija ir likumīga darbība. Ventspils domes priekšsēdētājs piebildis, ka domes lēmums bija publisks, tas nebija slēpts.

Lembergs skaidrojis, ka domes priekšsēdētājs lēmumus pieņem rīkojuma formā, bet neviens rīkojums apsūdzībā neesot minēts.

Sēdes sākumā Lembergs norādījis uz tādu apstākļu neesamību, lai viņš varētu sākt liecināt, uzsverot, ka šādi apstākļi nav iestājušies vairāku apsvērumu dēļ, piemēram, tiesā nav izskatīti viņa mutiskie lūgumi, kā arī viņam nav bijusi iespēja nopratināt daudzus lieciniekus.

Jūnija beigās prokurori pabeidza lasīt apsūdzības grozījumus šajā lietā. Apsūdzības grozījumi kopumā aizņem aptuveni 260 lapas. Kā žurnālistiem iepriekš paskaidroja viens no valsts apsūdzības uzturētājiem Juris Juriss, šajos apsūdzības grozījumos un papildinājumos nāk klāt jauni faktiskie apstākļi lietā, proti, tiek konkretizēts, kā veikti attiecīgi noziedzīgi nodarījumi no apsūdzēto puses.

Lembergu prokuratūra apsūdz par kukuļņemšanu sevišķi lielos apmēros, par noziedzīgi iegūtu finanšu līdzekļu un citas mantas legalizēšanu, par dienesta viltojumu, par piedalīšanos mantiskos darījumos, kuri viņam saistībā ar dienesta stāvokli bijuši aizliegti, kā arī par ļaunprātīgu dienesta stāvokļa izmantošanu un citiem noziegumiem.

Līdzās Ventspils mēram uz apsūdzēto sola sēdies arī viņa dēls Anrijs un dažādu tranzītuzņēmumu bijusī amatpersona Ansis Sormulis. Visi trīs iepriekš bija norādījuši, ka nesaprot un neatzīst viņiem celtās apsūdzības.

Lietā aptuveni 200 sējumos apvienoti divi kriminālprocesi, ko prokuratūra tiesai nodeva 2008.gada otrajā pusē.

Rīgas apgabaltiesa šo lietu paplašinātā sastāvā no jauna sāka skatīt 2009.gada 20.augustā. Lietas sarežģītības dēļ tagad to izskata tiesneši Boriss Geimans, Irīna Jansone un Ligita Kuzmane, bet par rezerves tiesnesi noteikta Ārija Ždanova.

 

Komentāri (17)

kimsk 10.10.2016. 16.24

Civilizētās valstīs par necieņu pret tiesu var nonākt aiz restēm, pie mums Rabarberu Džo aizsardzībā svētais Puzes dižmoceklis var braukalēt ar mēli kā ar mēslu vāģiem. Nav brīnums, ka visglupjākais tieslietu ministrs Latvijas vēsturē turas amatā kā dadzis suņa vilnā.

+15
-1
Atbildēt

6

    andrejs > kimsk 10.10.2016. 17.05

    nevaru sagaidīt to brīdi, kad beidzot policija sāks pratināt Valdi Trīclūpiņu.

    +2
    -12
    Atbildēt

    0

    Skumjais Bruņinieks > kimsk 10.10.2016. 19.04

    uz andrejs

    “Valsts vīru” lācīti neviens nekad mūsu valstī ne pratinās, ne cietumā tupinās, jo viņam ir jumts – ļoti smagos kriminālnoziegumos apsūdzētais Lembergs.

    Mafiju krusttēvi labus darbus atcerās un neaizmirst. Mūsu “valsts vīrs”, kas aizbēdzis pats no sava “veiksmes stāsta” un “aug gudri” tagad Briselē, izglāba Puzes žurkulēnu un viņa Sistēmu no bojāejas.

    Ignorēja tautas gribu un vienpersonīgi lūdza nākt valdībā un turpināt izzagt Latviju. Tieši otrādi – Lemberga, Lūša un Amerika aprindās “valsts vīrs” lācītis būs vienmēr pačotā.

    Ps

    Ja kāds naivais iedomājās, ka mūsu beztiesiskajā, nozagtajā un Lemberga ko trolētajā valstī smagos noziegumos apsūdzēto notiesās un iebāzīs aiz restēm, tad pie pilna prāta tas nav.

    Mazs piemērs no mafijas krusttēvu dzīves..-

    Visi ir skatījušies TV un redzējuši, kā Itālijas mafijas krusttēvi tiek vilkti ārā no alām, kur viņi pavadīja 10 – 20 gadus, vienlaicīgi turpinot vadīt un kontrolēt savus sindikātus. Nav tādu sienu un robežu, kas nogrožotu Lembergu no viņa karaļvalsts un paša radītās sistēmas. Visas partijas lielākā vai mazākā mērā ir pakļautas smagos noziegumos apsūdzētajam.

    Visi partiju lielākie sponsori ir spiesti rēķināties ar Lembergu, jo naudu pelna(sorry, izvairās no nodokļu maksāšanas, blēdās un zog) Puzes ķeizara un viņa astoņkāja kontrolētajā teritorijā.

    Visu partiju līderi un valdes ir pakļautas saviem sponsoriem, kas savukārt rēķinās ar smagos noziegumos apsūdzēto.

    Lembergs var sēdēt kaut vai alā līdz mūža beigām un tik un tā viņš visus kontrolēs un raustīs. Kamēr nenosprāgs pēdējais stipendiāts un to nav teikts, ka ar to viss beigsies. Jo zagļi mūsu valstī vairojās kā hidras un katrs jauns apzadzies letiņš dzemdē vēl piecus zaglēnus, kas automātiski kļūst par Lemberga un viņa Sistēmas stipendiātiem.

    Uz Damokla zobenu nav ko cerēt, kā teica viena nealkatīga kundze – drīzāk no Domokla zobena ir jābaidās tiem, kas sadomās iet mūsu(piedodiet, Lemberga) valstī pret Sistēmu.

    Pats trakākais, ka valsts degradētā vide degradē un samaitā jaunatni, kas uzaugusi un izskolojusies ir tiesiskā nihilisma, korumpantu un valsts nozadzēju atmosfērā.

    Laba parauga viņiem nav bijis.

    +3
    -7
    Atbildēt

    0

    atrium > kimsk 11.10.2016. 11.28

    Skumjais Bruņinieks

    un katrs jauns apzadzies letiņš dzemdē vēl piecus zaglēnus

    Katra Vienotības čekas nopirktā un sakompromitētā padla, palīdz čekai sakompromitēt vēl kādu un tā nu tagad visi vienotībnieki padevīgi kā auni, pilda sava saimnieka gribu. Tas spilgti atklājās Puķina favorīta, Vējoņa, ievēlēšanas gadījumā. Es domāju, ka saimnieks tiem vairs pat nemaksā stipendijas, bet tikai finansiāli uztur parķiju.

    0
    -1
    Atbildēt

    0

    andrejs > kimsk 11.10.2016. 14.24

    to SB

    daļēji Jums var piekrist. Es tomēr domāju, ka valsts vīru Trīclūpiņu neviens neaiztiks tāpēc, ka viņš ir baigi vajadzīgs Briselei kā tāds paraugzēns. Cik labi viņš ievēroja visus norādījumus, apgrieza algas un pensijas, un kā glāba līkdeguņu banku un vēlāk to veiksmīgi pārdeva īstajiem “investoriem”. Nu tādu taču nedrīkst “apbižot”…

    +1
    -1
    Atbildēt

    0

    Centrum > kimsk 10.10.2016. 18.15

    Kirzovikam andrejam urīns spiež uz smadzenēm.Nomaini pamperus,pridurok.

    +8
    -3
    Atbildēt

    0

    cabulis > kimsk 10.10.2016. 17.53

    Trešās škiras dižmoceklis !

    +8
    0
    Atbildēt

    0

jurisml_inbox_lv 10.10.2016. 17.20

apsuudzeetam , kurš seed uz cietaa noziedznieku sola nav nekaadu tiesiibu nevienu nopratinaat , bet privatizeeja šis nelietis pats ar saviem leemumieim Ventspils domes meera seedeklii seedeedams , pirms veel privatizaacijas aģentuura tika dibinaata , visaas ventspils ostas privatizaacijas lietaas neiztika bez prezidenta rumpiiša un premjera gaiļa liidzdaliibas , par ko gailim tika Milda un kaaposts par ko nopirka ķiipsalu , jeega tiesaat šo eermu vienu pašu ir smiekliiga , par to jaaatbild arii tiem kuri briivprasatiigi korumpeejaas , kautkaa neesmu dzirdeejis oficiaali , kuri tad korumpeejušies , jo šo noziedznieku apsuudz korupcijaa lielos meerogos.

+12
-1
Atbildēt

3

    atrium > 11.10.2016. 11.20

    Ebenemezers

    toreizeejie privatizeetaaji to izdariija par kapeikaam

    Visa prihvatizācija notika Vienotības intelektuālo un ideoloģisko priekšteču, LC čekas pederastu un komunistu cūku vadībā. Kā zināms, Vienotība LC neliešiem, kuri vēl nebija paguvuši pietiekoši sazagties: Indulim Bērziņam, Karinai Pētersonai un Piebalgam ir nodrošinājusi siltas vietiņas.

    0
    -2
    Atbildēt

    0

    jurisml_inbox_lv > 10.10.2016. 19.42

    toreizeejie privatizeetaaji to izdariija par kapeikaam , privatizaacijas sertifikaatiem , paši nosakot uzņeemuma vai eekas veertiibu , peec iespeejas mazaak ar naudu , taa bija vajadziiga amatpersonu uzpirkšanai lai dariijumu padariitu par likumiigu

    +6
    0
    Atbildēt

    0

    kimsk > 10.10.2016. 17.32

    Es gan domāju, ka tā privatizācija notika par čekas naudu, ko noformēja kā “ģimenes drauga” “no sirds nepietiekamības” 46 gadu vecumā mirušā Vitāla Lejiņa mantojumu.

    +10
    0
    Atbildēt

    0

dzeris49 10.10.2016. 21.27

Kurš tad te kuru tiesā?

Lembergs muļķuzemi vai muļķuzeme Lembergu, izskatās, lembergs vienkārši ņirgājas par muļķuzemes tiesu siastēmu, utt.

Un muļķuzeme( ar to domāju valsti un tos, kas to pārvalda, nevis teritoriju, zemi, iedzīvotājus) to godam pelnījusi

+5
-2
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu