Rīgas vicemērs cīņai ar nelegāliem darboņiem Centrāltirgū sola videonovērošanu • IR.lv

Rīgas vicemērs cīņai ar nelegāliem darboņiem Centrāltirgū sola videonovērošanu

7
Foto: Evija Trifanova, LETA

Tirgus darbības uzlabošanā esot jāsadarbojas policijai, apsaimniekotājam un arī pircējiem

Lai cīnītos ar negodīgiem darboņiem, tajā skaitā ar kontrabandas cigarešu tirgotājiem, Rīgas Centrāltirgū varētu ierīkot videonovērošanu, LTV “Rīta panorāmai” šodien sacīja Rīgas vicemērs Andris Ameriks (“Gods kalpot Rīgai”), citē lsm.lv.

Viņš norādīja, ka par to varētu spriest, veidojot nākamā gada pašvaldības budžetu un sadarbojoties ar Centrāltirgus vadību. Ameriks atzina, ka nelegālo darboņu rosīšanās tirgū ir gan policijas, gan apsaimniekotāja atbildība, un, ”visiem sadodoties rokās”, varēs “šo mafiju izsvēpēt” no tirgus.

Viņš gan nevarēja atbildēt, kāpēc tas līdz šim nav darīts, piebilstot, ka zināma atbildība ir arī pircējiem.

Par nelegālo cigarešu tirdzniecību tirgū runā jau gadiem, bet šogad LTV raidījums “Aizliegtais paņēmiens” atklāja krāpšanās shēmas, kas ļauj izvairīties no pievienotās vērtības nodokļa nomaksas lielos apmēros. Pēc tam krietni aktīvāku cīņu pret nelikumīgu tirdzniecību solīja Rīgas Centrāltirgus vadība.

“Aizliegtais paņēmiens” atklāja, ka nodokļos no tirgus miljoniem valsts saņem grašus, jo no nodokļu maksāšanas izvairās gan lielie dārzeņu vairumtirgotāji, gan vidējā līmeņa un mazumtirgotāji. Tirgotāji neuzrāda patiesos tirdzniecības apjomus, bet pati tirgošanās visbiežāk notiek bez kases aparātiem. Ziņas par inspektoru pārbaudēm tirgotājiem nopludina Centrāltirgus amatpersonas.

Pēc mediju ziņotā policija sāka kriminālprocesu aizdomās par grāmatvedības dokumentu slēpšanu un viltošanu mantkārīgā nolūkā uzņēmumā, kas piegādājis augļus un dārzeņus visiem lielākajiem Latvijas tirgiem. Bijusī VID ģenerāldirektore Ināra Pētersone Centrāltirgū notiekošo nodēvējusi par organizēto noziedzību, ar ko kontroles dienestiem bez tiesībsargājošo iestāžu atbalsta neesot pa spēkam cīnīties.

Komentāri (7)

Anonīms 26.09.2016. 13.06

Pie manas darbavietas regulāri apzog mašīnas , izsitot stiklu, pie tam – vislabakais, ka tas notiek dienas laikā. Tad poliči nāk mūsu ofisā un prasa vai neesam kaut ko redzējuši – nu neesam. Es kārtējā tādā mūsu pratināšanas reizē viņiem saku, lai taču uzliek novērošanas kameras, pārāk jau nu bieži tās laupīšanas te notiek. Uz o mn poliči atbild, ka kameras jau sen te esot, bet tik likti ieraksti, ka neko redzēt un saprast no tiem nav iespējams.

Tādu lūk Ameriks piedāvā tirgū arī …

Otra lieta – deputāts Kaimiņš jau pierādīja, ka fotogrāfējot un filmējot nevienu zagli nenoķersi. Tātad – ir jābūt normālai , elementārai kontroles sistēmai , jeb vel precīzāk – ir jābūt partiju atbildībai sakārtot sistēmu un naudas iekasēšanu un tās, protams, vienkārši nav

+3
0
Atbildēt

0

rinķī apkārt 26.09.2016. 11.50

Un visas šīs uzskaitītās “nekārtības”, jeb sistēmu, Ameriks ir nolēmis iznīdēt, uzstādot videonovērošanu? :)

cerēju gan IR – pavisam par kaut ko citu palasīt :))

https://www.youtube.com/watch?v=F_QoRCa01DI

+2
0
Atbildēt

0

andrejs 26.09.2016. 11.59

un arī pircējiem

————

došu amerikam ģeniālu padomu – katru dienu viens privātā tērpies RPP policists (vai cits darbinieks) veic kontrolpirkumus (iepriekš konsultējoties ar ‘Aizliegtais paņēmiens” komandu) un “sadarbojas” ar visām finanšu, ekonomikas un citām policijām. Rezultātus garantēju. :)

+1
0
Atbildēt

1

    atrium > andrejs 26.09.2016. 13.27

    andrejs

    Ko muļķi laid? RCT ir viena no Ušmerika barotavām, īpaši vodka, spirķik, sigareti tirgošana.

    +2
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu