Uz Latviju pārvietota četru patvēruma meklētāju ģimene no Sīrijas • IR.lv

Uz Latviju pārvietota četru patvēruma meklētāju ģimene no Sīrijas

33
Foto: Evija Trifanova, LETA

Ģimene, kam vajadzīga starptautiskā aizsardzība, pārvietota no Grieķijas

Rīga, 21.sept., LETA. Eiropas Savienības (ES) pārvietošanas programmā vakar uz Latviju no Grieķijas pārceltas četras vienas ģimenes personas, kam nepieciešama starptautiskā aizsardzība, tajā skaitā viens pirmsskolas vecuma bērns, vēsta aģentūra LETA.

Kā informēja Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldē (PMLP), uz Latviju otrdien pārceltā ģimene ir no Sīrijas, patlaban tā atrodas patvēruma meklētāju centrā Muceniekos. Divām personām no pārceltās ģimenes ir pieredze drēbnieka arodā. Personas savos pieteikumos ir norādījušas arābu un kurmandži valodas zināšanas.

Nākamajās dienās Valsts robežsardzes amatpersonas turpinās strādāt ar patvēruma meklētājiem un sagatavos dokumentus, lai lietas materiālus varētu nodot PMLP turpmākam darbam un lēmumu pieņemšanai par bēgļa vai alternatīvā statusa piešķiršanu.

Latvija atbilstoši ES pārvietošanas programmai no Eiropas dienvidvalstīm un Turcijas uzņēmusi 73 patvēruma meklētājus. Daļa no patvēruma meklētājiem jau pārtapuši patvēruma saņēmējos. Pirmās ģimenes Latvijā ieradās februāra sākumā. Kopumā pagaidām no pārvietotajām personām bēgļa statusu ir ieguvušas piecas personas, savukārt alternatīvo statusu – 18 personas.

Kā septembra sākumā vēstīja Latvijas Televīzija, no 23 bēgļiem, kurus Latvija uzņēma ES bēgļu pārvietošanas programmā un kuri ieguvuši patvēruma statusu, 21 cilvēks jau ir Vācijā. Kopumā Eiropas patvēruma meklētāju uzņemšanas programma tiek vērtēta kā nesekmīga, jo neskaidrā situācijā imigrantu nometnēs ir tūkstošiem cilvēku, bet ne visas valstis pilda saistības bēgļu uzņemšanā.

Komentāri (33)

lno 21.09.2016. 14.16

Patvēruma meklētājs par saņemtajiem pabalstiem izveido narkotiku izplatīšanas tīklu http://apollo.tvnet.lv/zinas/patveruma-mekletajs-par-sanemtajiem-pabalstiem-izveido-narkotiku-izplatisanas-tiklu/743987

Ceru, ka šī ziņa iedvesmos Kučinski migrantu pabalstu palielināšanā – jāpalīdz attīstīt uzņēmējdarbību, neesam taču nekādi rasisti. Latvija var!:)

+13
-10
Atbildēt

0

andrejs 21.09.2016. 11.31

Vai viņi tagad informēs par katru uzņemto ekonomisko migrantu?

Kāpēc valdība mūs neinformē, par jauniem krievu kolonistiem, kas katru mēnesi iegūst tiesības dzīvot Latvijā izmantojot Šlesera-Dombrovska UA sistēmu?

+13
-12
Atbildēt

5

    Ēriks > andrejs 21.09.2016. 23.01

    Jo ātrāk viņus pārvietosim,jo ātrāk šie pārvietosies tālāk.

    +1
    -3
    Atbildēt

    0

    Aldis-2 > andrejs 22.09.2016. 00.17

    P.S.

    Visā Francijā tikai imigrantu pārpildītā Lielparīze (Parīzes aglomerācija) ir labvēlīga imigrantu uzņemšanai (53% par un 47% pret)

    Savukārt citur Francijā 62% ir pret imigrantu uzņemšanu. Laukos 63% pret.

    Visvairāk iebilst imigrantu uzņemšanai franči vecuma grupā 35-49 gadi. 63% pret imigrantu uzņemšanu.

    76% franču atbalsta Kalē “džungļu” likvidēšanu, tomēr vienlaikus 57% iebilst pret to, lai “džungļu” iemītniekus pārvietotu uz citām Francijas pilsētām. Tâtad, ja viņi ir par džungļu likvidēšanu, bet pret imigrantu pārvietošanu Francijas teritōrijā, tas nozīmē, ka viņi ir par imigrantu izraidīšanu no valsts.

    +4
    -3
    Atbildēt

    0

    Aldis-2 > andrejs 22.09.2016. 00.05

    “Le Figaro” šodien raksta:

    57% des Français opposés à l’accueil de migrants

    (57% franču ir pret imigrantu uzņemšanu)

    Une majorité de Français (57%) sont hostiles à l’idée que la France accueille une partie des migrants et réfugiés qui affluent en Europe.

    >>> Franču vairākums (57%) ir naidīgi noskaņoti pret ideju, ka Francijai būtu jāuzņem daļa no imigrantiem un bēgļiem, kas pārplūdina Eiropu.

    31% des sondés ne souhaitent “pas du tout” et 26% ne souhaitent “pas vraiment” que la France accueille sur son territoire une partie des migrants et réfugiés arrivant dans l’Union européenne, contre 29% qui y sont “plutôt” ou 14% “tout à fait” favorables.

    >>> 31% aptaujāto negrib “vispār” un 26% negrib “īsti”, lai Francija uzņemtu savā teritōrijā daļu no imigrantiem un bēgļiem, kas ierodas Eiropas Savienībā, savukārt 29% ir “drīzāk” un 14% “pilnīgi” tam labvēlīgi.

    Ce résultat se révèle stable par rapport à une enquête similaire réalisée les 1er et 2 septembre 2015 (56% de non et 44% de oui).

    >>> Šie rezultāti paliek stabili salīdzinot ar līdzīgu pētījumu, kas tika īstenots [pirms gada] 2015.gada 1. un 2.septembrī (56% pret un 44% par).

    64% des sympathisants de la droite et du centre et 84% de ceux du Front national y sont opposés, contre 72% des sympathisants de gauche, qui y sont favorables.

    >>> 64% labējo un centristu atbalstītāju un 84% FN atbalstītāju ir pret [imigrantu un bēgļu uzņemšanu], savukārt 72% kreiso atbalstītāju tam ir labvēlīgi.

    +4
    -3
    Atbildēt

    0

    fretka > andrejs 21.09.2016. 11.56

    “Viņi” mūs neinformē arī par to, ka, piemēram, Polija līdz šim nav uzņēmusi nevienu tai iedalīto migrantu, toties šomēnes ieviesusi bezmaksas zāles saviem vecajiem ļaudīm, kas sasnieguši 75 gadu vecumu.

    Par 75 gadiem vecāki Polijas iedzīvotāji tagad ar sava ģimenes ārsta izrakstītu recepti var bez maksas saņemt medikamentus, kuri iekļauti Veselības aizsardzības ministrijas sastādītā sarakstā (vairāk nekā 1100 pozīciju, sarakstu var lejupielādēt šeit: http://75plus.mz.gov.pl/wp-content/uploads/2016/08/zalacznik_d.pdf).

    +14
    -11
    Atbildēt

    0

    Aldis-2 > andrejs 21.09.2016. 15.34

    Citāts: “Latvija atbilstoši ES pārvietošanas programmai … uzņēmusi 73 patvēruma meklētājus.”

    Tâtad, ja Latvijai bija iedalīti 776 imigranti, no tiem 73 ir pārvietoti, tas ir 9,4%.

    Salīdzināsim: uz sociālistu pārvaldīto Franciju no 30’000 iedalītajiem imigrantiem ir pārvietoti tikai 1’300 jeb 4,3%.

    Kas Latvijai liek divreiz pārspēt neprātā sociālistu pārvaldīto Franciju?..

    +15
    -10
    Atbildēt

    0

west 21.09.2016. 19.04

Itāļu krasta apsardze regulāri braukā uz Lībijas piekrasti un transportē Āfrikas “kara bēgļus” uz Eiropu. Tie ,kam ir drosme šos mafijas labumus nepieņemt, tiek pasludināti par rasistiem.

Jau sen ir informācija, ka Soross finansē šo “bēgļu” uzņemšanas ideoloģisko pusi. Jūrā slīkstošie bērniņi un musulmaņu “datorspeciālisti” ir tikai daļa no šīs smadzeņu skalošanas kampaņas.

Protams, ka Soross nav karalis , bet vismaz zirdziņš šajā spēlē.

Priekš kam un kam ir vajadzīga Eiropas atšķaidīšana ? Lielā baņķieru nauda grib regulēt visu, bet nacionālas valstis tikai traucē. Ar atšķaidītu, daudzkrāsainu masu ir daudz vieglāk manipulēt.

Uzbrukumi Polijai ir baņķieru psihoze, jo poļi netaisās pakļauties “ES liberālajām vērtībām”. Tāpēc, ka tā ir katoļu valsts ar saviem principiem un neatkarīgu valūtu,

Par Latviju un pērējiem pasaules baņķierus apkalpojošajiem punduriem labāk paklusēsim..

+10
-11
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu