Nepakļaušanās • IR.lv

Nepakļaušanās

9
Nellija Ločmele

 

Sāgā par Hariju Poteru ir viens vārds, kuru visi baidās nosaukt skaļi, – paši zināt, kurš. Dogo! Nē, patiesībā ļaunais burvis Voldemorts. Taču bēdīgi slavenais suņu barības zīmols Latvijā pamazām sāk atgādināt šo stāstu. Ražotājs iesūdzējis tiesā un prasa pusmiljona eiro kompensāciju no veterinārārstiem, kuri brīdināja cilvēkus par Dogo iespējamo saistību ar neārstējamas slimības uzliesmojumu. Šonedēļ pētnieki publiskojuši jaunus, lai arī ne galīgus, pierādījumus šai saistībai. Strīdu izšķirs tiesa, bet šim lēmumam būs plašāka ietekme uz trauksmes cēlāju nākotni. Negribētu attapties Latvijā, kurā draudu noklusēšanu uzskata par drošību.

Par pilsonisku drosmi, kādu negaidām no klusiem profesionāļiem, šajā žurnālā stāsta Aleksandrijas bibliotēkas vadītājs, kuru plašo zināšanu dēļ dēvē par Renesanses cilvēku. Izrādās, arī bibliotekārs ir cilvēktiesību cīnītājs! Kā vairāki ASV bibliotekāri, kas nebaidījās iet pret likumu, ar kuru valdība sev atļāva izokšķerēt cilvēku lasāmvielas izvēli. Gāja un uzvarēja!

Šajā žurnālā satiksit vēl vienu Renesanses cilvēku – režisoru Jāni Streiču, kurš pirms lielās jubilejas atklāj savu leģendāro filmu aizkadrus. Ak, cik krāšņi ir šie stāsti! Būtu jāfilmē.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu