Nacionālā teātra Aktieru zālē pirmizrāde "Veiksmes stāsts" • IR.lv

Nacionālā teātra Aktieru zālē pirmizrāde “Veiksmes stāsts”

23
Izrādes publicitātes attēls

Režisors Valters Sīlis: jaunais darbs ir kā mentāls dialogs ar politiķiem un ekonomistiem, kuru lēmumi ir atstājuši iespaidu uz cilvēku dzīvi

Trešdien, 21. septembrī plkst.18.30 Latvijas Nacionālā teātra Aktieru zālē pirmizrādi piedzīvos izrāde “Veiksmes stāsts”, kuru pēc dramaturga Jāņa Baloža darba iestudējis režisors Valters Sīlis, raksta aģentūra LETA. 

Jaunā izrāde nosacīti turpina šī tandēma publicistiskā teātra izrāžu tradīciju. “Ekonomiku bieži pasniedz kā bezkaislīgu zinātni, kas nodarbojas ar iekšzemes kopprodukta procentiem, inflāciju, fiskālām disciplīnām un konsolidācijām. Taču aiz katra procenta ir cilvēks. Lai kas tiktu izlemts vai neizlemts, tas atstās ļoti nopietnu iespaidu uz valsts iedzīvotāju dzīvēm,” darba ideju raksturo tā veidotāji. 

Sīlis skaidroja, ka jaunais darbs ir kā mentāls dialogs ar vairākiem politiķiem un ekonomistiem, kuru lēmumi ir atstājuši iespaidu uz cilvēku dzīvi. Daļa dialogu ir īsti, daļa radušies, izmantojot jau iepriekš teikto, un ir fikcija, kas sadiedz šo stāstu kopīgā domas ceļojumā. Pats darbs, iespējams, nav uzskatāms par dokumentālu teātri, lai arī tas ir dziļi balstīts mūsu ikdienas realitātē un pēdējā laika notikumos. Izrādes veidotāji apgalvo, ka viņiem ir svarīgi veidot dialogu un veicināt domu, ka principi, pēc kuriem veidojam savu ekonomiku, nav akmenī cirsti. 

Jaunajā izrādē lomas spēlē Daiga Gaismiņa, Uldis Siliņš, Jānis Vimba un Romāns Bargais. Iestudējuma scenogrāfs un kostīmu mākslinieks ir Uģis Bērziņš, gaismu mākslinieks – Jānis Sniķeris.

Vairāk informācijas teātra mājas lapā

Komentāri (23)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu