Kinojaunumi • IR.lv

Kinojaunumi

3
Lieliskais septiņnieks
Kristīne Simsone

 


ooo
 Lieliskais septiņnieks / The Magnificent Seven. Tikko pirmizrādīts Toronto kinofestivālā, šis vesterns – režisora Džona Stērdžesa 1960. gada lentes pārfilmējums – ir pilns citātu un vienrindīšu, kas norāda uz citiem klasikas darbiem. Tas ir veikls gājiens, jo pārnes uzmanību no oriģinalitātes trūkuma uz atsauču makšķerēšanu. Efekts, protams, īslaicīgs, bet labi papildina šo spraigā sižeta un robustā humora jūkli. Interesanti ir vērot Denzela Vašingtona spēlētā varoņa vadīto septiņu «labo mērgļu» blicīti – tā, ietverot arī lielisko Ītenu Houku, ir kolorīta kompānija, kas rātni atspoguļo sabiedrības daudzveidību. No 23. septembra.

oo Blēras ragana / Blair Witch. Mūsdienas kinematogrāfa vēsturē ieguls kā nevajadzīgo turpinājumu laiks – šī šausmene to noteikti apstiprina, attīstot 90. gadu beigu pazīstamās baisenes (The Blair Witch Project) stāstu. Pseidodokumentālajā stilistikā veidotā filma par studentu saujiņas neveiksmīgajiem piedzīvojumiem «brauc» uz vecu notikumu un klišeju apspēlēšanu, un, skatoties šo pusotru stundu garo filmu, nepamet ilgas pēc jēgpilna satura un spēcīga déjà vu sajūta.  No 23. septembra.

Filmu festivāls 2ANNAS. Īsfilmu festivāla šāgada tēma – Klejotāji. Festivāls piedāvā gan vietējo, gan ārvalstu kuratoru veidotas kinoprogrammas – liela daļa filmu veltītas aktuālajai migrācijas tēmai. Būs arī jaunākie īsmetrāžas darbi no Baltijas valstīm un Eiropas Kinoakadēmijas balvai nominētās filmas. No 27. septembra līdz 2. oktobrim. Kaņepes kultūras centrā, kinoteātros K.Suns un Kino Bize. Biļetes cena 3,50 – 4,50 €. 2Annas.lv

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu