Izsaka neuzticību Peldēšanas federācijas prezidentam Ponem • IR.lv

Izsaka neuzticību Peldēšanas federācijas prezidentam Ponem

34
Kaspars Pone. Foto: Lita Krone, LETA

Par organizācijas vadītāju ievēl līdzšinējo ģenerālsekretāru Platonovu

Latvijas Peldēšanas federācijas (LPF) biedri piektdien ārkārtas sapulcē izteica neuzticību organizācijas prezidentam Kasparam Ponem, bet viņa vietā ievēlēja līdzšinējo ģenerālsekretāru Aivaru Platonovu, vēsta aģentūra LETA. Platonovs federācijas valdes priekšsēdētāja amatā ievēlēts vienprātīgi.

Balsojumā par neuzticības izteikšanu Ponem piedalījās 22 federācijas biedri. 19 biedri viņam izteica neuzticību, savukārt trīs biedri balsojumā atturējās. LPF biedri nobalsoja arī par federācijas valdes atlaišanu, kurā bija arī Pone. Par valdes atlaišanu nobalsoja 21 biedrs, bet atturējās viens.

LPF biedri ievēlēja jaunu valdi. Tā kā LPF statūtos līdz šim tika noteikts, ka valdē ir trīs cilvēki, biedri pieņēma lēmumu paplašināt valdi līdz pieciem cilvēkiem, kā tas bijis iepriekš. LPF valdē līdz ar Platonovu ievēlēts Ģirts Treiguts, Zelma Ozoliņa, Aleksejs Ļeonovs un Ilva Ivaškina.

Jautājums par Pones atbilstību LPF prezidenta amatam kļuva aktuāls Riodežaneiro olimpisko spēļu laikā, uz kurām bija devies Pone, bet spēlēm netika Latvijas peldētājas Aļonas Ribakovas treneris Germans Jakubovskis, kurš dalībai XXXI Olimpiādē bija akreditēts. Pone uz Olimpiādi bija devies ar trenera akreditāciju, tomēr iepriekš nevarēja paskaidrot, kāpēc izmantojis to Jakubovska vietā.

Pone neatzina, ka, iespējams, nav rīkojies pareizi, nedodot savu vietu Riodežaneiro Olimpiskajā ciematā Jakubovskim, bet kritizēja Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) darbību, vainu par notikušo noveļot uz olimpisko sportu pārraugošo organizāciju, jo LOK uz Olimpiādi bija apstiprinājusi piecas personas, tomēr visi uz tām nevarēja tikt.

Pēc paziņojuma par biedru ārkārtas sapulces sasaukšanu līdzšinējā LPF valde izplatīja atkārtotu paziņojumu par federācijas kopsapulci 3.oktobrī, uzsverot, ka tiesībsargājošajām iestādēm ziņots par iespējamu noziedzīgu nodarījumu, pieprasot LPF biedru ārkārtas sapulces sasaukšanu, lai lemtu par neuzticības izteikšanu Ponem. Viņa vadītā valde uzskata, ka ārkārtas sapulces rezultāti nevar tikt uzskatīti par leģitīmiem.

LOK iepriekš atklāja, ka Pone bija atteicies no Rio doties mājās agrāk, lai Jakubovskis varētu ierasties vismaz uz sacensībām, jo konkrētajā brīdī Latvijas delegācijai nebija pieejams vairāk vietu Olimpiskajā ciematā. Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs Ribakova ar jaunu Latvijas rekordu ierindojās 27.vietā 200 metru brasā, bet Uvis Kalniņš palika 24.pozīcijā 200 metru kompleksajā distancē.

Komentāri (34)

KRUSTTEVS 17.09.2016. 14.53

Protams finansu aferistam un pvn atmazgatatajam

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu