Ķekavas novada dome ignorē iedzīvotāju viedokli • IR.lv

Ķekavas novada dome ignorē iedzīvotāju viedokli

21
Foto: kekava.lv
Neils Kalniņš

Atklāta vēstule par Pļavniekkalna sākumskolas nojaukšanu

Ķekavas novada dome klaji ignorē Pļavniekkalna skolas sabiedriskās apspriešanas rezultātus, vecāku padomes iebildumus un domes plānošanas daļas darbinieku ieteikumus un turpina virzīt apstiprināšanai Pļavniekkalna skolas ēkas nojaukšanas projektu.

Ķekavas novadā pēdējo mēnešu laikā notiek kaut kas līdzīgs mazai un ļoti pretrunīgi vērtētai ”revolūcijai”. Tās iemesls – Ķekavas domes iecere Katlakalnā nojaukt esošo skolu, kurā pašlaik mācās 205 skolēni, un vietā par 3.5 miljoniem eiro būvēt jaunu skolu ar 288 skolēnu vietām. Iecere ir ļoti slavējama, taču netiek ņemts vērā, ka jaunās skolas projekts paredz tikai 80 papildu skolēnu vietu radīšanu, lai gan jau šobrīd ir skaidrs, ka mazo skolēnu Katlakalnā būs krietni vairāk un vairākiem simtiem vecāku nāksies domāt par savu atvašu sūtīšanu uz kādu no Rīgas skolām.

Jau 2019. gada 1. septembrī Katlakalnā un tuvējā apkaimē būs 513 bērni, kam nepieciešama skola no 1. līdz 6.klasei. Tādēļ Pļavniekkalna skolas vecāku padome vēlas pievērst novada domes uzmanību visnotaļ neracionālajam 3.5 miljonu eiro nodokļu naudas izlietojumam un aicina izvērtēt citas alternatīvas jaunas un lielākas skolas būvniecībai, turklāt nezaudējot esošās skolas ēku.

Daudzi novada iedzīvotāji sabiedriskajā apspriešanā iebilda gan pret tik mazas skolas būvniecību, gan jau esošās skolas nojaukšanu.

Problēmas risināšanā iesaistījās Pļavniekkalna skolas padomes vecāki un, kopā ar domes darbiniekiem pētot visus apstākļus, konstatēja, ka nepieciešama lielāka skola jaunā vietā. Diemžēl projekts, kura īstenošanu patlaban visiem spēkiem cenšas panākt Ķekavas novada dome, nekādi neatrisina trūkstošo skolēnu vietu problēmu, ar kuru nāksies saskarties vēlākais pēc pāris gadiem.

Tādēļ, izpētot vairākus iespējamos variantus jaunās skolas celtniecībai, vecāku un domes deputātu darba grupa nonāca pie secinājuma, ka viens no labākajiem risinājumiem būtu jaunas, lielākas skolas būvniecība jaunā vietā uz cita pašvaldībai piederoša zemes gabala blakus bērnudārzam ”Bitīte”. Tur būtu iespējams uzbūvēt daudz lielāku un mūsdienu prasībām krietni piemērotāku skolu, kura kalpotu novada iedzīvotāju vajadzībām vēl daudzus gadus.

Diemžēl šie apsvērumi nesakrīt ar domes vadības viedokli un šobrīd izskatās, ka atbilstoša lieluma skolas projekts ir pazudis no domes dienas kārtības.

Domes priekšsēdētājs Andis Damlics skolotāju konferencē pat izteicās, ka skolēnu vecāki nedrīkst lemt par novada skolu celtniecību, jo vecāki ir tikai īslaicīgi ciemiņi šajās skolās, kamēr tur mācās viņu bērni. Laikam pirms iepriekšējām vēlēšanām skaļi postulētā apņēmība paplašināt domes un novada iedzīvotāju sadarbību dažādu jautājumu risināšanā ir bijusi vien skaļi vārdi…

Saskārušies ar Pļavniekkalna skolas vecāku padomes aktīvi pausto nostāju, Ķekavas novada domes deputāti ķērās pie draudiem – tika solīts atlaist no darba gan direktori, gan visu skolotāju kolektīvu, bet uz skolas celtniecības laiku nepiekāpīgo vecāku bērnu mācības nodrošināt Ķekavas sākumskolā otrajā maiņā. Tiek klaji ignorēti vecāku un domes darbinieku kopīgi veidotās darba grupas secinājumi par alternatīvām nākamās skolas atrašanās vietām, kā arī sabiedriskās apspriešanas rezultāti – saskaņā ar tiem lielākā daļa novada iedzīvotāju iebilst pret domes virzīto projektu.

Ķekavas novada domes deputāti domes sēdē 15.septembrī pretēji sabiedriskās apspriešanas rezultātiem, novada iedzīvotāju viedoklim un domes darbinieku ieteikumiem plāno lemt par Pļavniekkalna skolas rekonstrukciju, to pilnībā nojaucot. Tādēļ Pļavniekkalna sākumskolas padome kopā ar novada iedzīvotājiem 15.septembrī plkst. 9.30 rīkos piketu pret skolas rekonstrukciju pilnībā nojaucot skolas ēku. Pikets notiks pie domes ēkas Baložos, Uzvaras prospektā 1a, tā sākums ir plānots plkst.9.30. Domes sēdes sākums plkst.10. Pēc lēmuma pieņemšanas Pļavniekkalna skolas padome rīkos preses brīfingu kafejnīcā “La Familia” blakus domes ēkai Uzvaras prospektā 1C.

Neils Kalniņš atklāto vēstuli parakstījis Pļavniekkalna skolas padomes vārdā.

Ķekavas domes priekšsēdētāja atbildi lasiet te!

Komentāri (21)

Krix 15.09.2016. 22.12

Pēdējos gados sāk likties, ka dzīvojam feodālismā – katrs štrunta vietvaldis var rīkoties pēc savām vēlmēm, uzspļaut vietējiem iedzīvotājiem, kuru vajadzībām visas šīs “pašvaldības” pēc būtības ir izveidotas, tā vietā vienreiz 4 gados var savēlēt dažādus slaucējus, kas pēcāk bīda savas rebes, bet, ja vajag publisku PR, pasauc dažādus atkarīgos darbiniekus, par piemēru ņemot ausainā arodbiedrību noderīgos idiotus…pie tam iedzīvotāji tiek plaši slaukti caur IIN un NĪN, lai šādus nekaunīgus parazītus un kaklakungus uzturētu, kurus, kā izskatās neviens arī pa lielam neuzrauga (ko dara VARAM šajā sakarā nav pa lielam skaidrs) !

+3
0
Atbildēt

1

uldisb 15.09.2016. 15.51

Te var pasekot vecāku viedoklim un saņemt jaunāko informāciju:

https://www.facebook.com/groups/123886884682546/

Katrs pats var izvērtēt vai tiešām ir jāvirza uz priekšu viens vienīgs variants, pat neapskatot un neaprēķinot alternatīvas.

+1
0
Atbildēt

1

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu