Vairākos bērnudārzos bērni saslimuši ar salmonelozi • IR.lv

Vairākos bērnudārzos bērni saslimuši ar salmonelozi

28
Ilustratīvs foto: pixabay.com

Aptur bērnudārzu ēdināšanas firmas darbu Rīgā

Pārtikas un veterinārā dienesta inspektori otrdien, 13.septembrī, apturēja ražošanu kāda ēdināšanas uzņēmuma telpās, jo astoņos Rīgas bērnudārzos, kur tas piegādāja ēdienu, bērni saslimuši ar salmonelozi, vēsta Latvijas sabiedrisko mediju portāls lsm.lv. Uzņēmums nodrošina ar ēdināšanu vairākas privātās pirmsskolas iestādes un kādu skolu.

Pārtikas un veterinārā dienesta Pārtikas uzraudzības departamenta direktors Ernests Zavadskis LTV “Panorāmai” atklāja, ka pārbaude notika SIA “Kindercatering”. Otrdien no rīta PVD saņemta informācija par saslimšanas gadījumiem trīs iestādēs, bet vēlā pēcpusdienā jau bija ziņas par astoņām iestādēm un 24 saslimšanas gadījumiem.

Pārbaudes laikā uzņēmuma telpās konstatēti higiēnas pārkāpumi temperatūras kontroles, glabāšanas, ražošanas un transportēšanas laikā. Nolemts apturēt uzņēmējdarbību konkrētajā adresē, stāstīja Zavadskis. Tomēr ir atrasts alternatīvs risinājums – sagatavot ēdienus citās telpās, izslēdzot no ēdienkartes produktus, kas var radīt risku bērniem, sacīja PVD pārstāvis.

Slimību profilakses un kontroles centra pārstāve Ilze Arāja informēja, ka pašlaik konstatēti 24 saslimšanas gadījumi, bet salmonella laboratoriski apstiprināta 16 personām, un šis skaits, visticamāk, palielināsies.

Sadarbībā ar epidemiologiem PVD turpina noskaidrot inficēšanas iemeslus. Vecāki, kas nojauš, par kurām iestādēm ir runa, aicināti pievērst uzmanību savu bērnu labsajūtai. Salmonelozes simptomi sākotnēji ir līdzīgi gripas simptomiem.

Komentāri (28)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu