Pirmdien "Splendid Palace" Pakalniņas filmas "Ausma" goda seanss • IR.lv

Pirmdien “Splendid Palace” Pakalniņas filmas “Ausma” goda seanss

27
Kadrs no filmas "Ausma"

Tikšanās ar režisori Pakalniņu, aktieri Vili Daudziņu, skaņu režisoru Anriju Krenbergu un citiem filmas  pārstāvjiem

Pirmdien, 12. septembrī plkst.19 kinoteātrī “Splendid Palace”, svinot režisores Lailas Pakalniņas spēlfilmas “Ausma” nonākšanu Eiropas Kino akadēmijas (EFA) šāgada 50 labāko pilnmetrāžas filmu sarakstā, filma “Ausma” tiks izrādīta īpašā goda seansā, raksta aģentūra LETA.

Pasākuma ievadā gaidāma tikšanās ar režisori Pakalniņu, aktieri Vili Daudziņu, skaņu režisoru Anriju Krenbergu un citiem filmas radošās komandas pārstāvjiem. 

EFA šāgada 50 labāko pilnmetrāžas filmu saraksta publiskošana nāca ar patīkamu vēsti Latvijas kinoindustrijai – Pakalniņas spēlfilma “Ausma” iekļauta šajā filmu izlasē, no kuras tiks izvēlētas Eiropas Kino akadēmijas balvām nominētās filmas par gada labākajiem sasniegumiem kinomākslā. Nomināciju saraksts tiks izsludināts novembra sākumā Spānijā, Seviļas kinofestivālā, bet 29.Eiropas Kino akadēmijas balvu pasniegšana notiks decembrī Polijā, Vroclavā, kas ir šā gada Eiropas kultūras galvaspilsēta. Pakalniņas veidotā “Ausma”, kas ir Latvijas, Polijas un Igaunijas kopražojums, šāgada EFA sarakstā ir vienīgā filma no Baltijas valstīm. Igauniju šajā kopražojumā pārstāv filmas montāžas režisors un līdzproducents, Pakalniņas ilggadējais domubiedrs Kaspars Kallass, bet no Polijas radošajā komandā ir jau vairākos festivālos apbalvotais operators Voiteks Starons un kostīmu māksliniece Natālija Čečota.

vairāk informācijas kinoteātra mājas lapā

Komentāri (27)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu