Iedomāts saraksts • IR.lv

Iedomāts saraksts

4
Aivars Ozoliņš

Kopējam valdības partiju sarakstam vēlēšanās Rīgā nav priekšnoteikumu

Partija Vienotība aicina valdības koalīcijas partneres veidot kopēju sarakstu pašvaldību vēlēšanās Rīgā nākamgad. Taču tās prognozējami un jau tradicionāli neizrāda degsmi. Zaļo un Zemnieku savienība aicinājumu uzreiz vienkārši noraidījusi, Nacionālā apvienība ir «skeptiska».

Vairāku partiju kopējs vēlēšanu saraksts, kas spētu konkurēt ar pašlaik Rīgas domē valdošo koalīciju, ir populāra ideja, tāpēc vien to laikam lon piedāvāt. Diemžēl šādas vēlēšanu koalīcijas tapšanai nepietiek tikai ar «pret Ušakovu» vien. Bet, līdzko tiktu līdz sadarbības principu formulēšanai, varētu kārtējo reizi izrādīties, ka potenciālajiem vēlēšanu partneriem savstarpējo domstarpību vairāk nekā ar Rīgas domes saimnieku brigādi.

Jebkurai partijai panākumiem vēlēšanās vajag divus pozitīvus priekšnoteikumus – vēlētājiem pārliecinošu programmatisku piedāvājumu un spēcīgu līderu komandu. Opozīcijas partijai svarīgs arī negatīvs priekšnoteikums – vēlētāju sašutums par vai vismaz apnikums ar valdošajiem un viņu politiku.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu