«Vienotība» aicina ZZS un Nacionālo apvienību vēlēšanās Rīgā startēt kopā • IR.lv

«Vienotība» aicina ZZS un Nacionālo apvienību vēlēšanās Rīgā startēt kopā

29
Andris Piebalgs. Foto: Ieva Čīka, LETA

Nacionāļi gatavi apspriest sadarbību, ZZS plāno startēt ar atsevišķu sarakstu

Partija “Vienotība” aicina valdības koalīcijas partnerus – Zaļo un zemnieku savienību (ZZS) un Nacionālo apvienību (NA) veidot kopīgu sarakstu 2017.gada pašvaldības vēlēšanām Rīgā. Paziņojumā medijiem “Vienotība” pauž – trim koalīcijas partijām sadarbojoties, būtu iespējams saņemt rīdzinieku vairākuma atbalstu jaunai pārvaldībai Rīgā, vēsta aģentūra LETA un sabiedrisko mediju portāls lsm.lv.

“Tā ir mūsu kopīga atbildība galvaspilsētā novērst sabiedrības šķelšanoā, no pašvaldības dāsni finansētu nevalstisku organizāciju iesaistē un pašreklāmā uz iedzīvotāju rēķina balstītu populistu uzvaru,” norāda “Vienotība”. “Vienotības” piedāvātā vienošanās paredz izveidojot koalīciju, kurā trīs partijas atbildību par pārvaldību galvaspilsētā uzņemtos solidāri un proporcionāli vēlēšanu rezultātiem, par citu politisko spēku iesaisti Rīgas domes koalīcijā vienojoties pēc vienprātības principa un neveidojot koalīciju ar partijām “Saskaņa” un “Gods kalpot Rīgai!”, kas ir pie varas Rīgā patlaban.

“Vienotība” aicinājusi partnerus sadarboties, par prioritātēm Rīgā izvirzot stabilu un ilgtspējīgu starptautiski konkurētspējīgas galvaspilsētas attīstību, nodrošinot ekonomisko aktivitāti, veicinot nodarbinātību un straujāku produktivitātes izaugsmi, dzīvojamo un sabiedrisko ēku energoefektivitātes programmas īstenošanu un ēku efektīvu apsaimniekošanu.

NA ir gatava sēsties pie sarunu galda un pārrunāt aicinājumu valdības koalīcijas partijām veidot kopīgu sarakstu pašvaldību vēlēšanās Rīgā, sacījis VL-TB/LNNK līdzpriekšsēdētājs Gaidis Bērziņš. Politiķis sacīja, ka šis būtu ļoti pozitīvs solis, ja partijas spētu par to vienoties. Viņš atgādināja, ka pirms iepriekšējām pašvaldību vēlēšanām VL-TB/LNNK nāca klajā ar līdzīgu aicinājumu, bet politiskie spēki nespēja vienoties.

Savukārt ZZS pašvaldību vēlēšanās Rīgā startēs ar atsevišķu sarakstu, apliecināja ZZS valdes priekšsēdētājs Armands Krauze. Viņš sacīja, ka politiskais spēks ir gatavs uzklausīt “Vienotības” pārstāvjus, taču politiķis domā, ka kopīga saraksta veidošana nebūs iespējama, jo ZZS jau ir pieņēmusi lēmumu veidot savu sarakstu. Oficiālas sarunas gan par šo jautājumu neesot notikušas.

Krauze vērsa uzmanību, ka ir jau notikusi ZZS iekšējā saliedēšanās, kad, atšķirībā no iepriekšējām vēlēšanām, šoreiz Latvijas Zaļā partija un Latvijas Zemnieku savienība Rīgā startēs no kopēja ZZS saraksta. Vaicāts, vai šāda izvēle nevar novest pie divu partiju, “Vienotības” un Nacionālās apvienības, kopīga saraksta izveidošanas, politiķis pauda, ka ZZS nav iebildumu, ja citas partijas apvieno spēkus.

ZZS patlaban ir partiju reitinga līdere, savukārt ”Vienotības” pozīcijas pēc valdības vadītājas amata zaudēšanas arvien samazinās. Vienlaikus jāatgādina, ka ZZS partijām līdz šim nav izdevies galvaspilsētas domē iegūt kādu politisku ietekmi, lai arī novados daudzi pašvaldību vadītāji pārstāv šo politisko spēku.

Komentāri (29)

Anonīms 27.08.2016. 09.48

Vadīt Rīgu jāuztic personībai. Ne tikai spēcīgam saimniekam, bet arī kultūras cilvēkam. Pēdējā laikā esam zudējuši tāpēc, ka mēra kandidātu sarakstiem ir izvēlēti vāji personāži. N.Ušakovs ir spēcīgs demagoģijā, savu politiku nu jau gadiem izstrādājis nepārtrauktā ironizēšanā, kas nu jau pārgājusi karikatūrizēšanā. Kur vēl tālāk?

Tagad uz skolas sākumu visi Rīgas satiksmes pieturu punkti Latgales priekšpilsētā Krievijas karoga krāsās tik uzmācīgi, ka vienkārši apvainojoši. Viņš jau tikai par saviem vēlētājiem domā ar mūsu rīdzinieku naudu.

A.Šlesers ieveda N.Ušakovu Rīgas Domē, A.Šleseram pietika ar viņa balstiņām to nodrošināt. Opozīcijā palika pārējie, kas, salīdzinot ar A.Šlesera partiju, bija daudz spēcīgāki. Veikli vienojās.

Sabiedrībai jāņem dalība mēra kandidātu izvēlē. Nevar Rīgu atstāt tikai partiju rokās, nenormāli, ka Rīgas mērs savās karikatūrās mums diktē Krievijas politikas aktualitātes pret mums Latvijā, N.Ušakovs jau ir zaudējis mēra sajūtu.

+20
-1
Atbildēt

0

Krix 26.08.2016. 19.11

Laikam pa ilgiem laikiem var piekrist Vienotībai ! Bet tas būtu tikai pirmais solis, ir arī jāizveido saprātīga programma vēlētājiem :

1) Sasāpējušie autostāvvietu trūkuma jautājumi Rīgā;

2) RS patvaļa un naudas plenderēšanas novēršana;

3) Satiksmes uzlabošana un darba atsākšana pie Z koridora;

4) Rīgas sadarbība ar pierīgu, transports, utt;

5) “Zaļās zonas” jautājumi….

6) Būvvaldes nerēķināšanās ar iedzīvotājiem, patvaļa.

Ir jāsaprot, ka ausaine ir Rīgu tā sačakarējis, ka daudziem, tostarp man, RD asociējās ar vienām vienīgām mielēm, būs jāiegulda liels darbs, lai dabūtu atpakaļ kaut nedaudz nodokļu maksātājus Rīgai, atgūtu uzticību, utt. Nepietiks ar tukšām frāzēm, ir jābūt arī reālam darbu plānam, ko plānojat darīt, tikai tad var rēķināties ar balsu vairākumu, OK, aiz riebuma pret soglasņiku RD, gan jau nobalsošu, bet man ir apnicis mazākais ļaunums, es gribu labumu !!!

+16
-2
Atbildēt

0

Kalvis Apsītis 26.08.2016. 16.38

Kopīgs saraksts varētu mazināt savstarpējus kašķus V un NA starpā. Bet brīnumlīdzeklis tas nav – būtiski, kādi cilvēki kandidēs uz Rīgas Domi, kādas lietas viņi spēs piedāvāt. 2013.g. vēlēšanu kampaņas laikā S.Ēlerte (V) dažādos locījumos atgādināja par N.Ušakova nepareizo balsojumu valodas referendumā, savukārt B.Broka (NA) stāstīja, cik ļoti viņai patīkot N.Ušakova aktivitātes – un galvenais iebildums esot par “Jaunā Vilņa” un “Mumij Troļļa” klātbūtni 11.novembra krastmalā. Tas bija pilnīgs farss – nekādas jēgas par Rīgas pašvaldības jautājumiem.

Sk. Baibas Brokas pirmsvēlēšanu interviju laikrakstam “Diena” – http://www.diena.lv/latvija/viedokli/broka-riga-javada-nezaudejot-latvisko-identitati-jaunais-vilnis-11-novembra-krastmala-nav-istaja-vie-13975942 .

Citāts no intervijas: “Uzskatu, ka Rīgas dome kopumā – ne tikai Nils Ušakovs – ir pieņēmusi virkni pilsētai un iedzīvotājiem pareizu lēmumu. Un es pozitīvi to novērtēju. Domāju, ka nākamajam Rīgas mēram, vienalga, kas tas būs, ir jāturpina iesāktās lietas. Vienlaikus ir lietas, kuras es noteikti darītu savādāk. Varbūt tā nav bijusi šā laika plānošanas prioritāte, tāpēc ir lietas, kuras nav atrisinātas. Problēmu Rīgā ir tik daudz, ka viens mērs nevar atrisināt visus jautājumus. Tomēr pateikt, ka Rīga ir nepareizi pārvaldīta, tā nevar.”

+18
-6
Atbildēt

4

    lno > Kalvis Apsītis 26.08.2016. 18.12

    zanE. .faktiski – tieši NA kandidāte Rīgas domes mēra amatam Baiba Broka, iedrošināja un pārliecināja vēlētājus par Ušakova labajiem darbiem un nodarbojās ar Ušakova reklamēšanu…

    ___________________________

    Tiesa, bet kādēļ aizmirsi celmlauzi Jaunupu – JL mēra kandidātu, kurš Ušakovu prezentēja kā tuvāko partneri RD?:)

    Nesaprotu, kāda vēlēšanu apvienība var iznākt no NA un V, ja knābāšana turpinās?:)

    +15
    -13
    Atbildēt

    0

    klusais > Kalvis Apsītis 27.08.2016. 21.42

    Es ar nespēju līdz šim saprast , ko īsti opozīcijas deputāti dara RD … Nu kaut saņematies un varbūt reiz izdomājat veidu kā parādīt , kas notiek ar Rīgu. Nav jau Amerika jāatklāj , uzzīmējiet kaut elementāru Rīgas bilanci ar pasīviem un aktīviem , lai saprastu , kas notiek ar pilsētas īpašumiem .

    +4
    0
    Atbildēt

    0

    zanE. > Kalvis Apsītis 26.08.2016. 17.43

    …faktiski – tieši NA kandidāte Rīgas domes mēra amatam Baiba Broka, iedrošināja un pārliecināja vēlētājus par Ušakova labajiem darbiem un nodarbojās ar Ušakova reklamēšanu…

    …citāts no intervijas laikrakstam “Diena”:

    – “Gaidāmās vēlēšanas Broka pasniedz kā skaidru izvēli starp viņu un Saskaņas centra līderi Ušakovu, jo tieši viens no viņiem būšot nākamais Rīgas mērs. Taču viņa izvairās no tādiem lozungiem kā “krievi nāk!” un negribētu, ka vēlēšanas kļūst par starpnacionālā konflikta izpausmi. Broka sola turpināt Ušakova sociālās programmas rīdzinieku atbalstam, varbūt pat uzticēt šo programmu vadīšanu pašam Ušakovam, kurš Brokas domē varētu vadīt Sociālo jautājumu komiteju. Arī uz jautājumu, kurš bijis līdz šim labākais Rīgas mērs, Broka negaidīti nosauc tieši Ušakovu, nevis partijas biedru Jāni Birku vai kādu citu no latviešu politiķiem.”

    http://www.diena.lv/dienas-zurnali/sestdiena/broka-usakovs-vares-vadit-socialo-komiteju-14005308

    +16
    -10
    Atbildēt

    0

    Kalvis Apsītis > Kalvis Apsītis 26.08.2016. 21.55

    >>> Ino: Nesaprotu, kāda vēlēšanu apvienība var iznākt no NA un V, ja knābāšana turpinās?:)

    ========

    Manuprāt, secinājums ir par ko citu – vienalga, vai ir kopsaraksts vai divi dažādi saraksti, tajos ir jāliek cilvēki, (1) kuri ir populāri un iemīļoti; (2) kuri māk un grib risināt rīdzinieku praktiskos jautājumus.

    Kratīt vēlētājiem ar pirkstu un atgādināt, ka tikai mūsējais ir viens īsteni latvisks saraksts un katram ir patriotisks pienākums par to balsot – var nenostrādāt. (2013.g. mēģināja vicināt šo karogu “Zaudēsim Rīgu – zaudēsim Latviju” – un tad bija vēl svaigā atmiņā Lindermana referendums). Dēvēt vēlētājus, ja viņiem būtisks transporta biļešu jautājums, par prostitūtām un lumpeniem – ir OK priekš mākslas cilvēkiem, bet ne aktīviem politiķiem.

    Nu un arī jāmāk efektīvi strādāt opozīcijā. Man grūti saprast, ko opozīcijas deputāti tur Rīgas Domē dara.

    +12
    -1
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu