Poļu riteņbraucējs ar kustību ierobežojumiem sāks simbolisku ceļojumu uz Rīgu • IR.lv

Poļu riteņbraucējs ar kustību ierobežojumiem sāks simbolisku ceļojumu uz Rīgu

33
Kšištofs Jažembskis. Publicitātes foto.

No Lodzas sportists izbrauks šodien, ik dienu pārvarot ap 350 kilometru.

Lai mudinātu cilvēkus ar kustību traucējumiem nodarboties ar sportiskām aktivitātēm, šodien no Polijas pilsētas Lodzas velobraucienā uz Rīgu dosies viens no slavenākajiem pasaules riteņbraucējiem ar kustību ierobežojumiem Kšištofs Jažembskis,  informējusi Polijas vēstniecībā Latvijā.

Pēc ierašanās Rīgā sportists brauks atpakaļ uz Lodzu. Jažembskis ir riteņbraucējs ar kustību ierobežojumiem, kurš brauc ar rokām minamu trīsriteni. No Lodzas sportists izbrauks šodien, ik dienu pārvarot ap 350 kilometru. Šis ir ceļojums, kas demonstrē rekorda velobraucienu ar rokām vadāmu trīsriteni pa maršrutu, kura kopējais garums ir aptuveni 2500 kilometri, ziņo LETA.

Braucienu atpakaļ no Rīgas uz Lodzu Jažembskis sāks 22.augustā plkst.9 no Polijas vēstniecības ēkas. Atpakaļbrauciena simboliskajā atklāšanā piedalīsies Polijas vēstniece Latvijā Eva Dembska un vēstniecības darbinieki, kuri kopā ar riteņbraucēju nobrauks pirmo trases posmu.

Jažembskis dzimis 1957.gadā. Viņš ir Lodzas Sporta kluba desmitcīņnieks. Ar sportu viņš saistīts no pašas bērnības, bet saslimšana ar vēzi, kuras rezultāta viņš zaudēja abas kājas, pārtrauca Jažembska sporta karjeru. Ārsti mēģināja atrunāt viņu no intensīviem treniņiem, bet pats Jažembskis ir pārliecināts, ka tieši sports ļāvis viņam pārvarēt slimību.

Jau daudzus gadus viņš, sākumā ar parasto invalīdu ratiņkrēslu, bet pēc tam ar rokām vadāmu trīsriteni, brauc velomaratonus dažādās pasaules daļās, piedalās sacensības, mēģinot sasniegt pasaules rekordus. Šobrīd Jažembskis ir viens no titulētākajiem poļu riteņbraucējiem ar kustību ierobežojumiem.

 

Komentāri (33)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu