Liepājas muzejā atklās izstādi par rokgrupu "Līvi" • IR.lv

Liepājas muzejā atklās izstādi par rokgrupu “Līvi”

35
Grupa "Līvi" savas darbības pirmsākumos. Foto no Liepājas muzeja mājas lapas. Foto autors Leons Kirkovalds

Būs apskatāmi dažādi “Līvus” raksturojoši priekšmeti un fotogrāfijas, kas atspoguļota grupas darbību no pirmsākumiem līdz 2010.gadam

Piektdien, 19. augustā plkst.17 Liepājas muzejā atklās izstādi par rokgrupu “Līvi”, ko var uzskatīt ne vien par latviešu rokmūzikas simbolu, bet arī par Liepājas identitātes zīmi, raksta aģentūra LETA. 

Izstādē “Dzelzsgriezēj, šī pasaule mums jāsagriež” būs apskatāmi dažādi “Līvus” raksturojoši priekšmeti, tostarp fotogrāfijas, kurās atspoguļota grupas darbība no tās pirmsākumiem līdz 2010.gadam, kad tika paziņots par grupas darbības beigām. Tiks izrādīti arī dalībnieku skatuves tērpi, mūzikas instrumenti, apbalvojumi un koncertieraksti, kā arī citas plašākai publikai vēl neredzētas lietas, kas atspoguļo grupas “Līvi” radošo darbību. Izstāde tiks papildināta ar Liepājas muzeja krājuma priekšmetiem. 

Izstādes vizuālais noformējums tapis sadarbībā ar modes mākslinieci un gleznotāju Elitu Patmalnieci. Atbalstu izstādes tapšanā snieguši arī paši ar grupu saistītie mūziķi un viņu tuvinieki, kuri atsaukušies aicinājumam un dalījušies gan ar priekšmetiem, gan ar atmiņām. 

“Līvu” pirmsākumi meklējami 1972.gadā, kad Liepājas kultūras namā tika izveidots vokāli instrumentālais ansamblis, ko vadīja Juris Pavītols. Ansamblis tā sākotnējā sastāvā piedalījies festivālā “Liepājas dzintars” 1972. un 1974.gadā, kā arī pilsētas un republikas skatēs. 1976.gadā Pavītols iepazinās ar Ēriku Ķiģeli un toreizējā Metalurgu kultūras pilī dibināja grupu, aicinot tai pievienoties Ingrīdu Gūtmani, Andri Krūziņu un Jāni Grodumu. Gadu gaitā grupas sastāvs ir manījies ne vienu reizi vien. Tomēr pats galvenais – vēlme apliecināt, ka latviešu rokmūzika ir spējīga dzīvot un pastāvēt, – palicis nemainīgs. 

Izstāde muzejā būs skatāma no 19.augusta līdz 30.oktobrim.

Vairāk informācijas muzeja mājas lapā

Komentāri (35)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu