Latvietim zelta medaļa Vispasaules informātikas olimpiādē • IR.lv

Latvietim zelta medaļa Vispasaules informātikas olimpiādē

26
Foto: pixabay.com

Otram Rīgas Valsts 1.ģimnāzijas audzēknim bronza 308 dalībnieku konkurencē

Krievijas pilsētā Kazaņā notikušajā 28. Vispasaules informātikas olimpiādē Rīgas Valsts 1. ģimnāzijas absolvents Aleksejs Popovs izcīnījis zelta medaļu, vēsta Latvijas Informācijas un komunikācijas tehnoloģiju asociācijas (LIKTA) ģenerāldirektors Andris Melnūdris. Tās pašas skolas audzēknis Ingus Jānis Pretkalniņš izcīnīja bronzas godalgu.

Latvieši panākumus guvuši 308 programmētāju konkurencē, kas pārstāvēja 80 valstis. Olimpiādes dalībniekiem bija jāizpilda seši sarežģīti uzdevumi. Aleksejs visu olimpiādes norisi aizvadīja stabili, neradot šaubas par rezultātu. Viņš olimpiādē piedalījās sesto gadu un ar izcīnīto zelta godalgu nodrošināja pilnu medaļu komplektu: zelts šogad, sudrabs un trīs bronzas godalgas iepriekšējās sacensībās.

Popovs kļuvis par medaļām bagātāko Latvijas dalībnieku Vispasaules informātikas olimpiādēs. Pretkalniņam, piedaloties olimpiādē trešo gadu, bronzas godalga bija pirmā medaļa. Pārējie komandas dalībnieki olimpiādē piedalījās pirmoreiz. Tie bija Rīgas 89. vidusskolas pārstāvis Aleksandrs Zajakins un ISMA vidusskolas “Premjers” skolēns Daniels Kezikas. Abiem ir iespēja olimpiādē piedalīties nākamgad.

Sacensībās pirmo un otro vietu izcīnīja Ķīnas jaunie programmētāji Ce Jins un Zuofans Wu, trešais absolūtajā vērtējumā palika Krievijas programmētājs Vladislavs Makejevs. Mūsu ziemeļu kaimiņiem igauņiem šoreiz sudraba un bronzas godalgas, lietuviešiem – bronza, vēsta LIKTA pārstāvis.

”Varam būt gandarīti par mūsu skolēnu sniegumu, jo pirmo reizi, kopš mūsu programmētāji piedalās olimpiādē, divus gadus pēc kārtas ir izcīnīta zelta medaļa. Lai to paveiktu, ir nemitīgi jāpilnveido zināšanas, jo tehnoloģijas mainās ļoti strauji,” saka LIKTA prezidente Signe Bāliņa. Gandarījumu par sasniegumiem pauž Latvijas IT kompāniju vadība, kas atbalsta jauniešu dalību nozīmīgajā forumā.

Vispasaules informātikas olimpiādes notiek kopš 1989.gada. Pirmā olimpiāde notika Bulgārijas pilsētā Pravecā, kurā piedalījās 46 dalībnieki no 13 valstīm. Latvija Vispasaules informātikas olimpiādē debitēja 1992.gadā, un 23 gadu laikā mūsu komanda kopumā izcīnījusi 70 godalgas – 7 zelta, 23 sudraba un 40 bronzas. Absolūtā līdere ir Ķīna – 111 medaļas, tostarp 75 zelta. Vispasaules olimpiādes statistikas vietnes galvenais arhitekts ir bijušais olimpietis Eduards Kaļiņičenko.

Komentāri (26)

Ozols 18.08.2016. 15.06

Šī ziņa patiesībā ir daudz svarīgāka par vēl nesagaidītajām Rio medaļām.

Malacis puika un skolotāji!

+8
-2
Atbildēt

4

    Valdis Eiserts > Ozols 18.08.2016. 17.13

    Svarīgāka par šķēpmēšanu !?

    0
    0
    Atbildēt

    0

    andrejs > Ozols 19.08.2016. 14.12

    banda kvieks par nepietiekošo finansējumu.

    ————–

    labāk par šo naudu būtu ar nano-ūdeni centušies nomazgāt Dimanta pils netīro jumtu, lai tautai beidzot gara gaisma iespīd acīs.

    Līdz biotopa baikām gan vēl tāls ceļš ejams

    +1
    -1
    Atbildēt

    0

    andrejs > Ozols 18.08.2016. 17.21

    Runā, ka Novaka Džokoviča pienesums savas valsts (Serbijas) ekonomikai tiek ļēsts aptuveni 1 miljarda dolāru vērtē.

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    J.Biotops > Ozols 19.08.2016. 07.07

    andreja baika par Džokoviča PIE-nesumu ir labs arguments, lai ļautu visādiem LOK aldoņiem un žorām IZ-nest no Latvijas valsts naudām un slaidi notrallināt vēl dažus miljonus.

    Drīz dzirdēsim, kā pēc izgāšanās Rio sporta birokrātijas banda kvieks par nepietiekošo finansējumu. Sporta žurnālisti un latvju patrioti piedziedās.

    +3
    -2
    Atbildēt

    0

moonlight 18.08.2016. 21.24

Domāju, tas ir vērtīgāk, kā Gladiatoru cīņas Rio.

+1
0
Atbildēt

0

kolpants 18.08.2016. 22.58

о как, латыш Алексей Попов выиграл)) странно, когда были новости о хакере Чаловском, что-то я не помню тут заголовков “латыш взломал..”.

А у латыша Попова на фейсбуке ни одной записи на латышском, только русский и английский. Кстати, в новости забыли добавить, что латыш Попов уже поступил в Massachusetts Institute of Technology (MIT)

Да учился латыш Поповс вначале в русской 10.средней. ЧТо только доказывает, что в плане поднятия собственного рейтинга латышская 1.гимназия не брезгует сманиванием граждан 2.сорта, лишь бы рейтинг повыше был

0
0
Atbildēt

1

    ierados > kolpants 19.08.2016. 08.29

    ” …граждан 2.сорта…”

    Kaut kas tāds radās tavā personīgajā smadzeņu podā. Tas nozīmē, ka tu, pridurok,

    sevi uzskati par nelaimīgu pāridarījumu upuri un savu mazvērtības kompleksu nomākts, visur bāzies ar savu kiriļicu. Kļūsti kā Popovs, pēc tam vaimanā ka tevi te kāds izvaro. Popova vietā neviens tev na ne lūdzis, ne pavēlējis vaidēt. Varbūt ir? Tāds troļļa uzdevums? Nekavējies, uzraksti Putinam sūdzību, ka otrās šķiras cilvēks no Latvijas, nevis no Krievijas vinnēja olimpiādi.

    +3
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu