Krievija sākusi bombardēt Sīriju no Irānas gaisa bāzes • IR.lv

Krievija sākusi bombardēt Sīriju no Irānas gaisa bāzes

27
Deg sabombardēta rūpnīca Sīrijas pilsētas Alepo dienvidrietumos. Foto: Sputnik/LETA

No kuģiem tiks palaistas spārnotās raķetes

Krievijas lidmašīnas, kas bombardē islāmistu grupējumu pozīcijas pilsoņkara plosītajā Sīrijā, otrdien pirmo reizi pacēlās no Irānas gaisa spēku bāzes, paziņojusi Krievijas Aizsardzības ministrija.

“16.augustā tālās darbības bumbvedēji “Tu-22M3” un taktiskie bumbvedēji “Su-34” ar pilnu bumbu kravu pacēlās no Hamadānas gaisa bāzes [Irānā un] veica grupas uzlidojumu teroristiskajiem grupējumiem “Islāma valsts” un “Jabhat al Nusra” Alepo, Deir ez Zorā un Idlibā,” teikts ministrijas paziņojumā, ko citē Krievijas ziņu aģentūras.

Iepriekš aģentūra “Interfaks” ziņoja, ka Aizsardzības ministrija vērsusies pie Irākas un Irānas ar lūgumu atļaut no to teritorijas spārnoto raķešu lidojumus, ziņo Dw.de.

Televīzijas kanāls “ren.tv” paziņoja, ka Krievijas ministrija jau saņēmusi atļauju raķešu “Kalibr” lidojumiem, tās tiks palaistas no Kaspijas jūras un Vidusjūras akvatorijas militāro mācību ietvaros.

Šīs vērienīgā mācības sākās 15.augustā, vēsta Dienvidu kara apgabala preses dienests. Mācībās piedalās 20 Kaspijas karaflotes kuģi, tai skaitā raķešnesējkuģi “Dagestan” un “Tatarstan”, kā arī mazie raķeškuģi un artilērijas kuģi.

 

Komentāri (27)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu