Radars Latvijā • IR.lv

Radars Latvijā

3

Nedēļas notikumi Latvijā


Vienotības
iebildumu dēļ uz nedēļu atlikta Valsts vides dienesta vadītājas Ingas Koļegovas apstiprināšana Valsts ieņēmumu dienesta (VID) ģenerāldirektora amatā. Balsojumā valdībā visi četri Vienotības ministri bija pret Koļegovas iecelšanu amatā, piecas balsis, ieskaitot bezpartejiskās veselības ministres Andas Čakšas, bija par. Vienotība atsaucās uz koalīcijas līgumu, kas paredz – ja visi viena politiskā spēka deleģētie klātesošie ministri valdības sēdē balso pret kāda lēmuma pieņemšanu, uz nedēļu tā jāatliek un jāsasauc koalīcijas sanāksme viedokļu saskaņošanai pirms jautājuma atkārtotas izskatīšanas Ministru kabineta sēdē. Sašutis par notikušo bija Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS). 

Pamatojoties uz atkārtotām sūdzībām, Valsts valodas centrs sodījis Rīgas mēru Nilu Ušakovu (S) par pašvaldības īstenoto saziņu svešvalodā sociālajos tīklos. Centra direktors Māris Baltiņš teica, ka rīkojies pēc vairākām sūdzībām, jo Rīgas domes komunikācijā Ušakovs svešvalodā komunicējis atkārtoti.

Lai arī partijas Saskaņa biedri aicinājuši Liepājas domes deputātus Juriju Hadaroviču un Romanu Miloslavski nolikt deputāta mandātus, viņi to nedarīs. Abus domes deputātus partija Saskaņa izslēdza no savām rindām, jo viņi neesot pildījuši priekšvēlēšanu programmas un valdes lēmumus. Tā Saskaņa Liepājā zaudēja ietekmi – partija pēc 2013. gada pašvaldību vēlēšanām pirmo reizi Liepājā iekļuva valdošajā koalīcijā.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu