Jānis Iklāvs, bērnudārza pedagogs • IR.lv

Jānis Iklāvs, bērnudārza pedagogs

4
«Jo vairāk ar bērnu runāsim, jo straujāka būs viņa attīstība,» — tāda ir viena no Jāņa pieejām.
Gunita Nagle

 

Jānis (28) veikli uzlec uz virves, kas nostiepta starp diviem kokiem Ogresgala bērnudārzā Ābelīte. «Trenē bērniem līdzsvara izjūtu,» viņš paskaidro, cenšoties pats nenokrist. Ideja par virvi radās skautojot. Jānis ir ne tikai pirmsskolas izglītības skolotājs, bet arī Latvijas skautu priekšnieks.

Tieši skautos viņš 16 gadu vecumā kļuva par pedagoga palīgu. Tagad ieguvis bakalaura un maģistra grādu pedagoģijā, ik dienu gādā par četrus un piecus gadus vecu bērnu izaugsmi un var darbā īstenot arī skautu dzīves pamatprincipus. Dodas pārgājienos, strādā kā komanda. «Ja bērniem kaut kas neizdodas, lieku loģiski padomāt, kāpēc nav sanācis, ko var darīt labāk, lai tiktu pie rezultāta.»

Uz ugunskura gatavotas maltītes un nakšņošanu teltīs Jānis bauda kopš desmit gadu vecuma. Agri zaudējis tēvu, puisis vīrišķību iepazinis skautos. Pēc Āgenskalna Valsts ģimnāzijas nolēma studēt ģeogrāfiju, bet ātri saprata savu kļūdu. Iesniedza dokumentus Pedagoģijas un izglītības vadības augstskolā. «Uz lekcijām gāju ar degsmi. Vidusskolā manas atzīmes bija zem vidējā līmeņa, bet augstskolā biju teicamnieks. To var dabūt gatavu tikai tad, ja patīk un ir azarts.»

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu