"Vienotība" neatbalsta Koļegovas kandidatūru VID vadītāja amatam (papild.) • IR.lv

“Vienotība” neatbalsta Koļegovas kandidatūru VID vadītāja amatam (papild.)

56
Inga Koļegova. Foto: Edijs Pālens, LETA

Koļegova VID ģenerāldirektores pienākumus varētu sākt pildīt no 16.augusta

Pašreizējā Valsts vides dienesta vadītāja Inga Koļegova Valsts ieņēmumu dienesta (VID) ģenerāldirektores pienākumus varētu sākt pildīt no 16.augusta.

Ministru kabineta rīkojuma projektā par Koļegovas pārcelšanu noteikts, ka apstiprināšanas gadījumā viņai pienākumi jāsāk pildīt pēc nedēļas – 16.augustā, ziņo LETA.

Tomēr partija “Vienotība” neatbalsta Valsts vides dienesta vadītājas Ingas Koļegovas kandidatūru Valsts ieņēmumu dienesta (VID) vadītāja amatam un aicina rīkot jaunu konkursu, pēc tikšanās ar Koļegovu paziņoja partijas vadītājs Andris Piebalgs.

Sociālajā tīklā Twitter Piebalgs partijas nostāju šajā jautājumā šādi: “VID ģenerāldirektoram jābūt ar absolūti tīru reputāciju, nedrīkst būt šaubu par šīs personas deklarācijām un finanšu darījumiem. Par Ingas Koļegovas darījumiem ir daudz šaubu un tās nav kliedētas, tādēļ “Vienotība” viņas kandidatūru VID vadītājas amatā nevar atbalstīt. Finanšu ministrija nav ar pienācīgu rūpību organizējusi konkursu uz VID vadītāja amatu, “Vienotības” pārliecība ir, ka tas būtu jāsludina no jauna.”

Pagaidām Koļegovas kandidatūrai no koalīcijas partijām atbalstu paudusi Zaļo un zemnieku savienība, kā arī Nacionālā apvienība.

Jauns konkurss uz Valsts ieņēmumu dienesta (VID) vadītāja amatu būtu vērtējams kā vēlme atgriezties iestādes darbības iepriekšējā stilā, kam līdz šim jau pateikts “nē”, uzskata Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS).

Komentējot partijas “Vienotība” lēmumu neatbalstīt VID vadītāja amata kandidātes Ingas Koļegovas kandidatūru, kā arī rosinājumu rīkot jaunu amata konkursu, Kučinskis norādīja, ka jauns konkurss “var beigties ar to pašu”.

Politiķis arī uzsvēra, ka šāds konkurss varētu noslēgties tikai rudens beigās vai ziemā. Viņaprāt, lai arī kā tiktu vērtēta VID darbinieku rotācija, tiek pildītas nodokļu iekasēšanas prognozes.

Savukārt jaunu konkursu nevarot “vērtēt savādāk kā vēlēšanos atgriezties iepriekšējā stilā, kam esam pateikuši “nē””, sacīja Kučinksis, piebilstot, ka patlaban viņam ir bail par šiem mēnešiem, kurā VID paliktu bez vadītāja.

Kučinskis koalīcijā pirmdien vēlas dzirdēt “Vienotības” paskaidrojumus par šo lēmumu. Tāpat viņš uzsvēra, ka katrai koalīcijas partijai tomēr ir tiesības prasīt uz nedēļu atlikt jautājuma izskatīšanu valdībā. “Skatīšos, kāds būs viņu piedāvājums – kopīgs lēmums tiks pieņemts koalīcijā,” norādīja politiķis.

Nav izslēgts, ka otrdien valdības sēdē būs balsojums par Koļegovas rotēšanu VID ģenerāldirektora amatā, pēc koalīcijas sadarbības padomes sēdes pirmdien atzina Ministru prezidents Kučinskis.

Jau ziņots, ka finanšu ministre oficiāli izvirzīs Koļegovu VID ģenerāldirektora amatam. Valdība par to lems 9.augustā.

Iepriekšējā VID ģenerāldirektore Ināra Pētersone jūnija beigās atstāja amatu. Uz VID ģenerāldirektora amatu tika izsludināts konkurss, kas noslēdzās bez rezultātiem. No četriem amata pretendentiem, kas tika virzīti konkursa otrajai kārtai, neviens netika atzīts par piemērotu, tāpēc tika nolemts VID jauno vadītāju meklēt valsts pārvaldē bez konkursa.

Līdz šim uzrunātas vairākas amatpersonas, tai skaitā Koļegova, Valsts kases pārvaldnieks Kaspars Āboliņš un Patērētāju tiesību aizsardzības centra vadītāja Baiba Vītoliņa, taču pēdējie divi atteicās pretendēt uz attiecīgo amatu.

(papildināta ar “Vienotības” un Kučinska viedokli)

Komentāri (56)

traductrice 08.08.2016. 15.35

Latvijā joprojām turpinās ilgi piekoptā tradīcija – jo nozīmīgāks amats, jo maznozīmīgāki ir profesionālā atbilstība, izglītība un (ak, vai) reputācija.

+22
0
Atbildēt

1

    moonlight > traductrice 08.08.2016. 16.04

    traductrice

    Ne tikai Latvijā. Vai tad tas ir normāli, ka izputējušais, čekistu publiski piesmietais izdzimtenis Dombrovskis, lemj par ES finansēm, pēdējais nelietis, jobanais putļerasts, kolorado lentenis, kurš savas alkatības un stulbuma sekas ir uzkrāvis uz sabiedrības pleciem, drīkt būt EP deputāts, nevis skatīt pasauli, iekodies kameras restēs, kamēr urkas plēš viņa anālu?

    +2
    -13
    Atbildēt

    0

LoveLove 08.08.2016. 14.42

Konkurss noteikti jārīko vēlreiz, konkursa kandidātu uzvārdiem ir jābūt publiski pieejamiem.

+22
-2
Atbildēt

2

    moonlight > LoveLove 08.08.2016. 14.51

    LoveLove

    Bet čekai nevēlamiem Maizītis vienmēr var atņemt pielaidi valsts noslēpumiem.

    +3
    -14
    Atbildēt

    0

    andrejs > LoveLove 08.08.2016. 15.58

    man ar tā škiet – ka būtu tikai taisnīgi, ja mēs varētu Koļegovu salīdzināt ar pārējo pretendentu biogrāfijām (CV), fizionōmijām un citu informāciju, un tad jau +/- būtu skaidrs, cik objektīva ir šī atlase.

    +11
    0
    Atbildēt

    0

markoni 08.08.2016. 20.05

Agrāk man “spārnotais” Krištopāna teiciens “Muļķu zeme” izraisīja neviltotas dusmas. Tagad es teiku- Muļķu zemē viss pa vecam!

+11
0
Atbildēt

1

    andrejs > markoni 09.08.2016. 09.58

    Tiešām muļķu zeme – visus uztrauc kkāda Koļegova, bet neviens no šiem lamātājiem nav iebildis pret Dombrovska 3A portfeli, Bukānes pēkšņo štruntīgo atmiņu, O. Augustovskas iebīdīšanu amatā vai Gruzijas brauciena “ģeopolitiskajiem” rezultātiem….

    +3
    -1
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu