Pēterburgas diskusiju projekts "Dialogi" atbēg uz Latviju • IR.lv

Pēterburgas diskusiju projekts “Dialogi” atbēg uz Latviju

18
Atvadas Ukrainas namā no Kijevas centrā nogalinātā žurnālista Pāvela Šeremeta. Foto: AFP/LETA

Krievijas varas iestāžu spiediena dēļ Sanktpēterburgas sabiedriskās organizācijas “Atvērtā bibliotēka” projekts darbu atjaunos Rīgā; pirmā tikšanās būs veltīta Pāvelam Šeremetam

Rīgā savu darbu atjaunos sabiedriski politiskais Krievijas nekomerciālās organizācijas “Atvērtā bibliotēka” projekts “Dialogi”, piektdien paziņoja tā kurators Nikolajs Solodņikovs.

Diskusiju projekta pārcelšanās iemesls no Krievijas uz Latviju ir tas, ka “pret mums ierosināta lieta”, norāda Solodņikovs. “Tas nozīmē vai nu aizturēšanu, vai nu parakstu par neizbraukšanu no valsts,” viņš paskaidroja Dw.de.

“Dialogi” Sanktpēterburgas Majakovska bibliotēkā tika pārtraukti pēc tam, kad šogad jūnija beigās notika Federālā Drošības dienesta veiktas pārbaudes. Solodņikovam kā iestādes direktora vietniekam tika ierosināts iesniegt atlūgumu pēc paša vēlēšanās. Viņš pēc tam pameta Krieviju un kopā ar ģimeni pārcēlās uz dzīvi Latvijā.

Tagad “Dialogu” norises vieta būs Latvijas Nacionālā bibliotēka. Pirmā tikšanās notiks 27.augustā un tā būs veltīta Kijevā šovasar nogalinātā žurnālista Pāvela Šeremeta piemiņai.

Diskusijā par mūsdienu žurnālistiku piedalīsies radiostacijas “Eho Moskvi” galvenais redaktors Aleksejs Venediktovs, Krievijas žurnālists Oļegs Kašins, interneta portāla “Meduza” ģenerāldirektors un dibinātājs Ivans Kolpakovs. Iespējams, ka ieradīsies arī interneta izdevuma “Fontanka.ru” galvenais redaktors Aleksandrs Gorškovs un Ukrainas žurnālists un parlamenta deputāts Mustafa Naijems.

Diskusija notiks krievu valodā ar sinhrono tulkojumu latviski.

 

Komentāri (18)

Aldis-2 05.08.2016. 21.21

Ne tikai islāmistu imigranti ir bīstami. Arī krievistu imigranti.

25 gadu laikā jebkuŗš normāls krievs jau sen būtu aizbraucis no Krievijas un sen būtu aizmirsis krievu valodu.

Bet tos, kas to nebija izdarījuši, acīmredzot Krievijas režīms apmierināja.

Citāts: “Viņš pēc tam pameta Krieviju un kopā ar ģimeni pārcēlās uz dzīvi Latvijā.”

Interesanti, kādā veidā Krievijas pilsonis tik vienkārši var pārcelties dzīvot Latvijā? Okupācijas laikā Latvijā no Krievijas ir pārcēlušies 700’000 imigrantu. Tas nozīmē, ka tuvākajos 700 gados nevienam krievam Latvijā nevajadzētu pārcelties.

Citāts: “Tagad “Dialogu” norises vieta būs Latvijas Nācionālā bibliotēka.”

Ak, re kâ. Tagad latviešu Nācionālajā bibliotēkā pasākumi notiks krievu valodā. Gaismas pili ir aplaimojusi krievu pasaule. Kauns.

+16
-4
Atbildēt

3

    ierados > 06.08.2016. 18.07

    Disidentiem arī var būt bagāti draugi tāpat kā te vienam otram. Lepnums no Puzes.

    +2
    -5
    Atbildēt

    0

    andrejs > 06.08.2016. 11.00

    “Dialogu” norises vieta būs Latvijas Nācionālā bibliotēka.”

    —————–

    pieļauju, ka telpu īre LNB (ņemot vērā Dimanta pils celtniecības izmaksas) varētu nebūt īpaši lēta, līdz ar to rodas jautājums – kurš šie “disidenti” ņems piķi?

    +4
    -3
    Atbildēt

    0

    moonlight > 08.08.2016. 07.33

    ierados

    Nevar visi LC, DPsaimņieks, TSP, LPP, TP, ZRP un Vienotības prokremliskie mērgļi paslēpties aiz viena Lemberga šaurās muguriņas.

    +2
    0
    Atbildēt

    0

rinķī apkārt 05.08.2016. 21.02

Pirmajā acu uzmetienā viss, ok. Krievijas disidenti, Putina pretinieki pārceļas uz Latviju, tikai jautājums – pēc cik gadiem viņi runās latviski? Iepirksies latviski, apmeklēs frizētavu, uzrunās nepazīstamu garāmgājēju Rīgas ielās latviski, ja tas viņiem būs nepieciešams. Vācijā viņi vācu valodu apgūtu nepilna gada laikā. Līdzīgi kā es :))

Latvijā šiem Putina pretiniekiem mūžs nepietiks, lai iemācītos valsts valodā salikt divus teikumus kopā. Tad jautājums – vai latviešiem šie disidenti ir vajadzīgi? Kāds Latvijai no viņiem labums? Es šobrīd redzu tikai kārtējo soli Latvijas sabiedrības tālākas pārkrievošanas virzienā.

Ja salīdzināmies ar vēsturi, tad pilsoņu kara laikā krievu baltgvardi bija komunistu niknākie ienaidnieki, taču tādēļ viņi nekļuva par neatkarīgas Latvijas valsts dibināšanas idejas atbalstītājiem :)

+15
-4
Atbildēt

5

    tonijs > rinķī apkārt 06.08.2016. 16.48

    Tad jautājums – vai latviešiem šie disidenti ir vajadzīgi? Kāds Latvijai no viņiem labums?

    ….

    Kāds Latvijai labums no demokrātiskas Krievijas, par kādu šie disidenti cīnās? Ļoti liels labums- būtu gan mierīgāka dzīve, gan mazāki izdevumi aizsardzības vajadzībām.

    Ļoti šaurs skatījums- prātot, vai disidenti iemācīsies latviešu valodu vai nē, aizmirstot par viņu darbības mērķi.

    Ja tu uzskati, ka putina pretinieki vai oponenti Latvijai nav jāuzņem, tad domā tieši tāpat kā ždanoka, gapoņenko, lindermans un Co.

    +6
    -8
    Atbildēt

    0

    moonlight > rinķī apkārt 09.08.2016. 15.19

    Aldis

    tad kas būtu vajadzīgs Krievijai pēc dažu gadsimtu dzimtbūšanas, 70 gadu komūnisma un 25 gadu krievu neonācisma?

    Trīskārtēja decimācija. Krievu nacisms vai neonacisms ir nonsens, jo tas pieejams tikai visaugstāk attīstītiem organismiem, līdz kuriem krieviem ideālos apstākļos vajadzētu evolucionēt vismaz 100 000 gadus. Tas, ko daži maldīgi dēvē pat krievu nacismu ir staļinisms – rusisms vai šovinisms, nacisma antipods.

    0
    0
    Atbildēt

    0

    moonlight > rinķī apkārt 06.08.2016. 21.06

    tonijs

    Kāds Latvijai labums no demokrātiskas Krievijas, par kādu šie disidenti cīnās?

    No fašistisko izdzimteņu bidlostānas tikai viens ļaunums. Arī tā saucamie demokrāti nedomā par to, lai absolūtais ļaunums tiktu izbeigts uz visiem laikiem un visi tā simboli un atribūti pazustu, bet tikai par to, kā tā agoniju paildzināt līdz bezgalībai.

    Šamiļs Basajevs bija īstens Latvijas draugs.

    +3
    -1
    Atbildēt

    0

    koals > rinķī apkārt 07.08.2016. 01.23

    >Tomij,”nelej ūdeni”.Šaurs skatījums vai “disidenti”iemācīsies divus vārdus latviski:).Nu tieši tāpat kā tie,gandrīz 100tk.,kuri saņēmuši TUA,vai tie,kuri dzīvodami te jau kopš 70-tajiem,joprojām ar problēmām saliek divus teikumus kopā.Aiz tā visa stāv atklāts krievu šovinisms un nekas cits.Un,otrkārt,daudzus,kurus te pasniedz par disidentiem tādi nemaz nav-parasta opozicionāra imitācija-labākajā gadījumā:).Viss tiek darīts,lai Latvija paliktu pēc iespējas “rusificēta”,dodot iespējas daudz labāk manipulēt ar vietējo eliti.Viss.

    +5
    -2
    Atbildēt

    0

    Aldis-2 > rinķī apkārt 08.08.2016. 00.42

    tonijs raksta: “Kāds Latvijai labums no dēmokratiskas Krievijas, par kādu šie disidenti cīnās?”

    Ja tie būtu īstie disidenti, tad viņiem drošāk būtu patverties ASV, Apvienotās Karalīstes vai Vācijas teritōrijā. Uz Latviju viņi noteikti nebrauktu, it īpaši jau uz Putina “Vienotās Krievijas” sabiedroto pārvaldīto Rīgu.

    Un vispār, ar ko atšķiŗas Putina disidenti no Putina desanta?

    Lielākie Putina “disidenti” taču atbalsta Krimas okupāciju.

    Vai viņi grib dēmokratiju un taisnīgumu, vai vienkārši kāro diktātora amatu?..

    Un kas vispār ir “dēmokratiskā Krievija”? :)))

    Kamēr Krievijā nav veikta denācifikācija, nekāda dēmokratija Krievijā nav iespējama pēc definīcijas.

    Ja civīlizētajai Vācijai pēc Hitlera 12 valdīšanas gadiem bija vajadzīga denācifikācija, tad kas būtu vajadzīgs Krievijai pēc dažu gadsimtu dzimtbūšanas, 70 gadu komūnisma un 25 gadu krievu neonācisma?

    Starp citu, pat Turcijas 100 gadu deislāmizācijas eksperiments galu galā izgāzies.

    +4
    -1
    Atbildēt

    0

Edite Gornova 06.08.2016. 11.17

Satraucoši ! 1939 gads! “Meduza”, ” Dialogi” , nav ilgi jāgaida kad arī “Dožģ” būs te ( taisnība) klāt ir arī Putina spiegi, kas te jau tā ir lielā skaitā. Krievu naudas maisi jau sen te ērti ierīkojušīes izpērkot Latvijas zemi,īpašumus, bankas. Ierīkojuši savus uzņēmumus kuros visiem jārunā krievu valodā. Rīgas klusajā centrā visi dzīvokļi pieder krieviem un nedomājiet, ka viņi sasprindzinās lai pateiktu – labdien! Nē, skan krieviski.

Kā cara laikos katram latvietim (arī vācietim) jau skolā bija jāsaka – es esmu krievs. Izskatās, ka mūsu valdība latviskais gals jau mājās cītigi gatavojas scenārijam – es esmu krievs.

+7
-2
Atbildēt

1

    vvilums > Edite Gornova 06.08.2016. 15.29

    “Latvija ir tā pati Krievija,tikai bez Putina”:teica viens disidents.
    Ķīlis starp baltijas valstīm veiksmīgi ar vietējo piepalīdzēšanu ir sen iedzīts, jo tie kam jāstājas pret šo lienošo okupāciju ir sarīdīti, sašķelti un nomelnoti , kā to čekisti sen arī ir vēlējušies.

    +9
    -1
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu