Kinojaunumi • IR.lv

Kinojaunumi

3
Meklējot Doriju
Kristīne Simsone

 

oooo Meklējot Doriju / Finding Dory. Animācijas filmas Meklējot Nemo turpinājums iet priekšteces pēdās: abu kinodarbu struktūra ir uzkrītoši līdzīga. Dorija gan tik nedalītu interesi nespēj noturēt, stundu un četrdesmit minūtes garā filma varētu pārbaudīt vismazāko skatītāju pacietību. Taču jāatzīst – rotaļīgais veids, kādā tiek aplūkotas nopietnākas tēmas (piemēram, titulvarones amnēzijas kaite) spēj aizkustināt. Sirsnīga ģimenes drāma ar gandrīz skandināviskiem sociālā kino motīviem. No 5. augusta.

oo Pašnāvnieku vienība / Suicide Squad. Šajā nestabilajā laikmetā filmas nosaukums un stāsts par noziedznieku vienību, kas algota, lai idejas vārdā cīnītos līdz nāvei, šķiet nepiedodama neveiklība. Taču, arī atmetot šī dekoratīvā grāvēja tikpat kā neeksistējošo saistību ar realitāti, šo trokšņaino gabalu baudīt ir grūti. Tendenciozu klišeju izkrāšļots stāsts, kurā varoņu rīcību vada neizprotami motīvi un dažbrīd Stokholmas sindroma uzplaiksnījumi. No 5. augusta.

oo Deviņas dzīvības / Nine Lives. Spožs aprēķins: lai nav jāšķērdē laiks internetā, var tīksmināties par spalvu kamolu izdarībām šajā pusotras stundas garajā gabālā. Diemžēl Kevina Speisija māžošanās te salta biznesmeņa, te kaķa ādā ved pie primitīvām atziņām. Taču uz viņa, tāpat kā Kristofera Volkena aktierspēli var skatīties, šķiet, itin visur. Kino no 5. augusta.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu