Čehijas prezidents noraida valdības ierosinājumu par imigrantu uzņemšanu • IR.lv

Čehijas prezidents noraida valdības ierosinājumu par imigrantu uzņemšanu

20
Čehijas prezidents Milošs Zēmans. Foto: EPA/LETA

Višegrādas valstis – Čehija, Polija, Slovākija un Ungārija – Briseles bēgļu kvotu plānu kategoriski noraida

Čehijas prezidents Milošs Zēmans noraidījis valdības ierosinājumu uzņemt aptuveni 2700 imigrantus, kas patlaban mitinās Itālijā un Grieķijā, sakot, ka viņi var radīt draudus drošībai, otrdien pavēstīja valsts galvas preses sekretārs.

“Prezidents ir pret jebkādu imigrantu uzņemšanu Čehijas teritorijā. Mūsu valsts nevar atļauties teroraktu risku, kādi jau ir pieredzēti Francijā un Vācijā,” sacīja Jirži Ovčāčeks. “Citiem vārdiem sakot, uzņemot migrantus, mēs Čehijā radām auglīgu zemi teroraktiem.”

Imigrantu ieplūšana Eiropā “notiek bez jebkādām pārbaudēm, un tā atrodas ārpus kontroles”, norādīja prezidenta pārstāvis. “Mēs nespējam nošķirt ekonomiskos migrantus no bēgļiem, kas bēg no kara.”

Premjerministra Bohuslava Sobotkas centriski kreisā valdība ierosinājusi līdz 2017.gadam uzņemt 2691 bēgli, ziņo LETA/AFP.

Priekšlikums, kas vēl nav apstiprināts, nav saistīts ar strīdīgus vērtējumus izsaukušo ES bēgļu kvotu sistēmu. Višegrādas valstis – Čehija, Polija, Slovākija un Ungārija – šo Briseles plānu kategoriski noraida.

 

Komentāri (20)

Merilī 03.08.2016. 07.41

Pēc 10-15 gadiem lielākā daļa Francijas, Vācijas, Beļģijas teritorijas būs muslimu getos, bet Čehijā, Polijā, Slovākijā un Ungārijā joprojām būs Eiropa.

+9
-4
Atbildēt

0

zanE. 03.08.2016. 13.32

…uh, kāds varonis!…lai nepiegādā ieročus nemierniekiem, tad nebūs jāuzņem arī bēgļi, kas bēg no kara šausmām…

http://citeam.org/wp-content/uploads/2016/07/export-import.png

Making a Killing: The 1.2 Billion Euro Arms Pipeline to Middle East

…..pētījums lasāms gan krievu, gan angļu valodā…

https://citeam.org/balkan-arms-trade-making-a-killing/

+3
-5
Atbildēt

1

    moonlight > zanE. 03.08.2016. 14.11

    zanE …

    Ak tu, Antonijas ielas nama kuce! Manuprāt cilvēki bēg tieši no prokremliskā izdzimteņa, Asada, kuru līdz zobiem apbruņo un militāri atbalsta Puķins, sarīkotā terora. Kāda tad bēgļiem būtu saistība ar Latviju, kurā jobanās Vienotības kremļjaģas gatavojas nometināt miljonu nēģeru un arābu, ja Latvija nevienam nepiegādā ieročus?

    +6
    -4
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu