4 sekundes planējumā • IR.lv

4 sekundes planējumā

6
Zigismunds Sirmais.
Zane Mače

Latvijas labākais šķēpmetējs Zigismunds Sirmais (24) uz olimpiskajām spēlēm dosies ar Eiropas čempiona zeltu. Arī Brazīlijā ASV sporta žurnālisti Sirmajam prognozē medaļu – sudrabu  

Putna spalvas aizlidoja pa gaisu. Šķēps bija trāpījis pa asti. Zigismunds Sirmais, kurš kopā ar māsu tobrīd trenējās Daugavas stadiona rezerves laukumā, nebija pamanījis, ka ap mājas stūri izlido kaija. «Putns, par laimi, aiztraucās. Bet mēs smējāmies, ka medījam vakariņas,» divas nedēļas pirms šīs vasaras lielākā notikuma sportā Zigismunds atceras pirms gadiem notikušo joku.

Ābols pāri piecstāvenei 

«Nedzeru no attaisītām pudelēm. Man ir dopinga kontrole, varu no krāna padzerties,» viņš atsakās no ūdens pudeles, ko pirms sarunas piedāvāju. Uzreiz gan lūdz par atteikumu neapvainoties. Zigismunds nopietni izturas pret sportu un saviem rezultātiem, tāpēc velti neriskē pat nevainīgās situācijās.

Ar sportu nodarbojas kopš bērnības – izmēģinājis peldēšanu, skeitbordu, basketbolu. Tēvs Guntars Sirmais bija Zigismunda pirmais treneris. «Pamēģināju veseri, disku, lodi, bet šķēps patika visvairāk.» Sajutis tajā kaut ko īpašu. Zigismunds atceras, kā 10-12 gadu vecumā vasarā pie vecmāmiņas Balvos ar vienaudžiem mētājuši ābolus, mēģinājuši pārmest pāri piecstāvu ēkai. «Visi, arī vecāki bērni to nespēja, bet es varēju.» 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu