Junkers nominē Džūljenu Kingu Drošības savienības komisāra amatam • IR.lv

Junkers nominē Džūljenu Kingu Drošības savienības komisāra amatam

25
Žans Klods Junkers otrdien izvirzījis britu diplomātu Džūljenu Kingu (attēlā) Drošības savienības komisāra amatam.

Kinga pienākumos ietilps cīņa pret terorismu, organizēto noziedzību un kibernoziedzību

Eiropas Komisijas (EK) prezidents Žans Klods Junkers otrdien izvirzījis britu diplomātu Džūljenu Kingu Drošības savienības komisāra amatam, vēsta LETA/AFP.

“Prezidents Junkers paziņojis par savu nodomu piešķirt Drošības savienības portfeli seram Džūljenam Kingam,” teikts paziņojumā.

Ja Eiropas Parlaments apstiprinās Kinga nomināciju, viņš kļūs par nākamo Lielbritānijas pārstāvi EK.

Līdzšinējais Lielbritānijas pārstāvis EK – finanšu pakalpojumu un kapitāla tirgus komisārs Džonatans Hils – pēc “Brexit” referenduma atkāpās no amata.

Amats, ko līdz šim ieņēma Hils, tiks sadalīts starp EK viceprezidentu eiro jautājumu komisāru Valdi Dombrovski un ekonomikas komisāru Pjēru Moskovisī.

Kā Drošības savienības komisāram Kinga pienākumos ietilps cīņa pret terorismu, organizēto noziedzību un kibernoziedzību.

Eiropas Savienības publiskotajā paziņojumā norādīts, ka jaunā komisāra uzdevums būs atbalstīt EK pagājušajā aprīlī pieņemto Eiropas Darba kārtību – plānu pieciem gadiem cīņai pret terorismu, organizēto noziedzību un kibernoziedzību.

Kings ir pieredzējis diplomāts. Patlaban viņš ir Lielbritānijas vēstnieks Francijā, bet iepriekš viņam bijuši amati Briselē, Ņujorkā, Parīzē, Luksemburgā, Hāgā un Lisabonā.

Kings strādājis EK 2008. un 2009.gadā, kad viņš bija tirdzniecības komisāra Pītera Mandelsona un augstās ārlietu pārstāves Ketrinas Eštones administrāciju vadītājs.

Jaunais komisārs amatā būs jāapstiprina arī visām Eiropas Savienības dalībvalstīm.

 

Komentāri (25)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu