Barišņikova monoizrāde "Vēstule cilvēkam" šonedēļ Nacionālajā operā • IR.lv

Barišņikova monoizrāde “Vēstule cilvēkam” šonedēļ Nacionālajā operā

19
Mihails Barišņikovs jaunajā izrādē. Publicitātes foto

Izrādes tehnisko prasību izpildē iesaistītas vismaz četras valstis

Lai Rīgā nodrošinātu režisora Roberta Vilsona un aktiera, bijušā baletdejotāja Mihaila Barišņikova monoizrādes “Vēstule cilvēkam” pilnvērtīgu norisi, tehnisko prasību izpildē iesaistītas vismaz četras valstis, informēja sabiedrisko attiecību speciāliste Tija Ezeriņa.

Pēc slavenā baletdejotāja Vāclava Ņižinska dienasgrāmatas motīviem tapušo monoizrādi “Vēstule cilvēkam” varēs noskatīties Latvijas Nacionālajā operā. Iestudējuma Baltijas pirmizrāde būs 3.augustā plkst.19. Kopumā “Vēstule cilvēkam” būs skatāma piecus vakarus pēc kārtas – līdz 7.augustam ieskaitot.

“Vēstule cilvēkam” ir viens no tehniski sarežģītākajiem iestudējumiem, kāds uzvests Latvijā, apgalvoja viesizrāžu organizētājs “Andreja Žagara kultūras atbalsta un attīstības fonda” valdes priekšsēdētājs Andrejs Žagars.

Pēc Žagara teiktā, lai īstenotu visas tehniskās prasības, aprīkojumu nācās meklēt pat ārpus Baltijas robežām – daļa gaismu ceļo no Itālijas un Francijas, daļa – no Igaunijas. Kopumā izrādes organizēšanā ir iesaistīta vairākus desmitus cilvēku liela komanda, un nepieciešamais aprīkojums tiek gādāts no četrām dažādām valstīm.

“Nozīme ir katrai detaļai – dekorācijām, gaismām, video projekcijām, skaņām un balsīm, tāpēc arī izrāde katru reizi īpaši tiek adaptēta katrai konkrētajai skatuvei. Tā kā Latvijas Nacionālās operas skatuve ir lielāka nekā tās, kur šī izrāde ir uzvesta iepriekš, tas mums sagādāja papildu izaicinājumu,” sacīja Žagars.

Kompānijas “Riga Art Festival” pārstāvis Aleksandrs Šenkmans skaidroja, ka gaismu specefekti ir sevišķi svarīga Vilsona daiļrades daļa un šajā jomā nekādas kvalitātes atlaides netiek pieļautas. Viesizrāžu rīkotāji pēdējos četrus piecus mēnešus ir aktīvi strādājuši, lai izpildītu detalizēto režisora specifikāciju, lai skatītāji Latvijā varētu baudīt izrādi visaugstākajā kvalitātē.

 

Komentāri (19)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu