Voldemāra Johansona izstāde "Simetrijas lūzums" Kalnciema ielā • IR.lv

Voldemāra Johansona izstāde “Simetrijas lūzums” Kalnciema ielā

25
Voldemārs Johansons. Publicitātes foto

Izstādi fonda “Mākslai vajag telpu” Vasaras mājā Kalnciema ielā 36/38 atklāj ceturtdien plkst.18.

Vasaras māja ir radošā telpa, kas kalpo par platformu mākslas norisēm, mākslinieku autorvakariem, lekcijām, diskusijām, performancēm un radošajām darbnīcām. Šogad Vasaras mājā tiek piedāvāta sešu izstāžu sērija “#Blumbergs. Bezgalība”. Tajā piedalās Miķelis Fišers, Ansis Starks, Gints Gabrāns, Voldemārs Johansons, Sabīne Vernere un Andrejs Strokins.

Johansona darbi ilustrē mākslinieka interesi par vizualitāti, skaņu un zinātni. “Viena no idejām, kas mani saista, ir skanisko formu un telpisko formu integritāte. Nenodalīt šos divus aspektus kā kaut ko atsevišķu. Es pat tos neuztveru kā divu elementu savienojumu, bet kā organisku vienību. Manos darbos skaņa izriet no telpas un telpa – no skaņas,” atzīst Johansons.

Sintezējot mākslu, zinātni un tehnoloģijas, izstādes autors padara mākslas darbu par mazu universu, kurā ikviens skatītājs kādā no slāņiem atradīs sev saistošo un pazīstamo. Izstādē būs aplūkojami līdz šim Latvijā vēl neeksponēti Johansona zīmējumi, kas veidoti ar īpašas datu plūsmas palīdzību. No zīmējumiem tiks atvasināta izstādes audioekspozīcija.

Izstādes kuratore Inga Šteimane teikusi, ka Ilmāru Blumbergu un Johansonu vieno izsmalcinātība, pedantiskums un precizitāte, kā arī vēlme izslēgt nejaušības kādā no darba aspektiem un pilnīga paļaušanās uz to, kas radīsies noteiktos apstākļos, kādā citā fāzē.

Savukārt 4.augustā plkst.18 Vasaras mājā ikviens interesents aicināts uzzināt par mākslas darba tapšanu un uzdot sev interesējošos jautājumus mākslinieka autorvakarā.

Tikmēr katru sestdienu no plkst.11 līdz plkst.14 Vasaras mājā bērni ir aicināti piedalīties izdevniecības “Liels un mazs” radošajās darbnīcās kopā ar mākslinieci Ūnu Laukmani. Bērni izstādē piedāvāto žanru un tehniku iespējas risina mazu dzejas-bilžu grāmatiņu formātā, iepazīstot gan mākslinieka Ilmāra Blumberga darbus, gan Vasaras mājas projekta “#Blumbergs. Bezgalība” autorus.

 

Komentāri (25)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu