Divas lielas keramikas izstādes Rīgā • IR.lv

Divas lielas keramikas izstādes Rīgā

4
Publicitātes foto

Rīgā apmeklētājiem no trešdienas būs pieejamas divas keramikas izstādes, kas notiek I Latvijas starptautiskās keramikas biennāles ietvaros.

Latvijas Mākslinieku savienības galerijā 11. novembra krastmalā 35, Rīgā, skatāma izstāde „Latvijas laikmetīgā keramika”. Latvijas laikmetīgās keramikas izstādes mērķis ir aktualizēt keramikas kā laikmetīgās mākslas medija nozīmi un vietu Latvijas mūsdienu mākslas un kultūras telpā

Izstādē piedalās mākslinieces Sanita Ābelīte, Skuja Braden, Valda Podkalne, Juta Rindina, Ilona Romule, Elīna Titāne. Izstādes kuratori – Valentīns Petjko, Māris Čačka. Izstādes atklāšana notiks 20. jūlijā plkst. 18.

Otra izstāde būs redzama RTU Pilsētplānošanas un arhitektūras fakultāte Ķīpsalas ielā 6. Izstāde „Ķīpsalas keramika” stāstīs par 20. gadsimta otrās puses latviešu mākslas un kultūras fenomenu, kas veidojis vairākas keramiķu paaudzes un ļāvis nostiprināties latviešu tradīcijām keramikā, kā arī tapt laikmetīgajai keramikai Latvijā. Tas ir tilts, kas savienoja tradicionālo un profesionālo keramiku, no abām paņemot labāko. 

Izstādē piedalās mūsu zelta laikmeta mākslinieces – Inese Āboliņa, Skaidrīte Cihovska, Violeta Jātniece, Izabella Krolle, Kornēlija Ozoliņa un Silvija Šmidkena. Izstādes kuratori – Valentīns Petjko, Māris Čačka. Izstādes atklāšana 20. jūlijā plkst. 15.

 

Komentāri (4)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu