Rīgas vicemēra fotogrāfijas izmanto kurpju reklamēšanai • IR.lv

Rīgas vicemēra fotogrāfijas izmanto kurpju reklamēšanai

20
Rīgas vicemērs Andris Ameriks. Foto: Ieva Čīka, LETA

Likums amatpersonām liedz piedalīties reklāmās

Sociālajā tīklā “Facebook” ir ievietotas vairākas Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieka Andra Amerika (GKR) fotogrāfijas, kurās viņš iejuties modeļa ādā un, kā noprotams, reklamē kādā smalkā Rīgas veikalā nopērkamas elitāras kurpes, ziņo LETA.

Amatpersonu iesaistīšanās reklāmās ir pretrunā ar likumu “Par interešu konflikta novēršanu valsts amatpersonu darbībā”, kas paredz, ka amatpersonām ir aizliegts piedalīties reklāmās, savukārt Amerika pārstāvji ir pārliecināti, ka likums nav pārkāpts, jo fotogrāfijas neesot radītas reklāmas nolūkos.

Likuma “Par interešu konflikta novērošanu valsts amatpersonu darbībā” 17.pants paredz, ka valsts amatpersonai ir aizliegts izmantot savu vārdu reklamēšanai, izņemot gadījumu, kad tas ietilpst šīs amatpersonas pienākumos. Likums nosaka arī to, ka reklamēšana ir valsts amatpersonas personiskā vērtējuma publiska paušana par konkrētu komersantu, tā preci vai pakalpojumu, ja šī amatpersona par to saņēmusi atlīdzību.

Amerika padomnieks Mareks Gailītis skaidroja, ka fotogrāfijas savulaik tikušas fotografētas kādam Itālijas modes žurnālam, kas Amerikam uz foto sesijas laiku iedevis foto uzņēmumos redzamo apģērbu un apavus. Ameriks neesot kļuvis par “reklāmas seju” un arī nav saņēmis nekādu finansiālu atalgojumu par šo fotogrāfiju uzņemšanu, teica Gailītis.

Gailītis atzīmēja, ka šo fotogrāfiju parādīšanās radījusi zināmu pārsteigumu arī domes pārstāvjiem, tomēr Ameriks negrasoties cīnīties ar fotogrāfiju ievietotājiem portālā “Facebook”.

 

Komentāri (20)

J.Biotops 15.07.2016. 09.01

Nekur nav aizliegts knipsēt kurpes kopā ar zābakiem.

+2
-1
Atbildēt

0

zanE. 15.07.2016. 10.40

– “Likuma “Par interešu konflikta novērošanu valsts amatpersonu darbībā” 17.pants[…]”

…mjā…viena maza un nejauša drukas kļūda, kas iezagusies – pārvēršot “novēršanu” par “novērošanu”- izsaka visu par mūsu valstī notiekošo…

+1
-1
Atbildēt

0

andrejs 15.07.2016. 10.08

tas jau nav pirmais gadījums mūsu valstī – pirms daudziem gadiem bija arī viens latviešu politiķis, kurš reklamēja kādu preci vai pasākumu…

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu