Noteiktas šogad labākās Latvijas skolas • IR.lv

Noteiktas šogad labākās Latvijas skolas

32
NULL

Mazo skolu grupā pirmo reizi un uzreiz reitinga augšgalā nokļuvusi RTU Inženierzinātņu vidusskola

Latvijas skolu reitinga augšgalā lielo skolu grupā ir Rīgas Valsts 1. ģimnāzija, Daugavpils Krievu vidusskola licejs, Āgenskalna Valsts ģimnāzija, Siguldas Valsts ģimnāzija, Rīgas Klasiskā Valsts ģimnāzija. Savukārt mazo skolu grupā reitinga augšgalā ir RTU Inženierzinātņu vidusskola, Daugavpils Saskaņas pamatskola, Rēzeknes 5.vidusskola, Rīgas 86.vidusskola, Talsu Kristīgā vidusskola.

Lielo skolu reitinga augšgalā nemainīgi jau vairākus gadus ir Rīgas Valsts 1. ģimnāzija un Daugavpils Krievu vidusskola licejs. Rīgas Klasiskā ģimnāzija šogad apsteigusi Cēsu Valsts ģimnāziju un ierindojusies piecu labāko lielo skolu pulkā. Atzinīgi jānovērtē Āgenskalna Valsts ģimnāzijas ieguldītais darbs zinātniski pētniecisko darbu izstrādē, informē Ata Kronvalda fonda izpilddirektore Inga Jonāne.

Lielo skolu reitinga pēdējās vietas ar 0,08 ballēm (Rīgas Valsts 1. ģimnāzijai ir 151,40) ieņem Rīgas 25.vidusskola un Rīgas 80.vidusskola.

Mazo skolu grupā pirmo reizi un uzreiz reitinga augšgalā nokļuvusi RTU Inženierzinātņu vidusskola, atstājot Daugavpils Saskaņas pamatskolu otrajā vietā. Rēzeknes 5.vidusskola šogad klasificējās mazo skolu grupā un ierindojās 3.vietā. No reitinga pazudusi Aglonas vidusskola, bet Auces vidusskola, pateicoties augstajiem rezultātiem mājturībā, no 89.vietas nokļuvusi 6. vietā.

Mazo skolu reitinga pēdējās vietas ar 0,94 ballēm iepretim uzvarētājas RTU Inženierzinātņu vidusskolas 61,99 ballēm ieņem 19 skolas visā Latvijā.

Ata Kronvalda fonds (AKF) labākos skolu kolektīvus nosaka pēc to skolēnu sasniegumiem attiecīgā mācību gada mācību priekšmetu Valsts un atklātajās olimpiādēs, skolēnu Valsts zinātniski pētniecisko darbu konferencē un Valsts mēroga konkursos. Skolas vērtē “lielo” (vidusskolēnu skaits ir vismaz 100 skolēni) un “mazo” skolu grupās.

Šogad no visām 243 Latvijas “mazajām” skolām reitingā ir iekļautas 175 skolas, bet no 130 “lielajām” skolām – 93 skolas. Katrā skolu grupā pirmās vietas ieguvēja saņems ceļojošo balvu “Lielā Pūce”, bet otrā vieta – “Mazo Pūci”. Vēl trīs skolas katrā skolu grupā saņems diplomus. Ceļojošo balvu pasniegšana paredzēta pie Valsts prezidenta Raimonda Vējoņa pirms jaunā mācību gada sākšanas.

„Lielās Pūces” balvas mērķis ir sekmēt skolu aktivitāti skolēnu talantu attīstīšanā un dot vecākiem objektīvu informāciju par skolu pieredzi un/vai iespējām talantīgo skolēnu spēju izkopšanā.

Ata Kronvalda fonda padomes priekšsēdētājs Vjačeslavs Kaščejevs par skolu reitingu darbā ar talantīgiem skolēniem saka: “Pūču reitings ir intelektuālās izcilības karte Latvijas skolu sistēmā. Talantīgo skolēnu īpašo vajadzību apmierināšanai ir nepieciešama daudzpusīga sadarbība un ilgtermiņa plānošana. “Lielā Pūces” galvenais mērķis ir uzturēt atskaites sistēmu, kuras ietvaros var vērtēt progresu iepretī šiem mērķiem.”

Ceļojošo balvu „Lielā Pūce” pirmo reizi pasniedza 1988./89.mācību gadā. Balvas dibinātāji bija Izglītības ministrija, Jauno zinātnieku un speciālistu padome, jaunatnes firma „Kontakts”.

Pilns skolu reitings redzams: www.skolureitings.lv. Tur arī atrodams olimpiāžu un konkursu saraksts, kas tika ņemts vērā, rēķinot reitingu. Starptautisko olimpiāžu rezultāti nav ņemti vērā šajā reitingā. Starptautisko olimpiāžu rezultātu atspoguļošanai Ata Kronvalda fonds izveidojis Zvaigžņu reitingu, kas tiks publicēts drīzumā.

 

Komentāri (32)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu