Reizniece-Ozola: Koļegova būtu piemērota VID vadītāja amatam • IR.lv

Reizniece-Ozola: Koļegova būtu piemērota VID vadītāja amatam

26
Valsts vides dienesta vadītāja Inga Koļegova. Foto: Ieva Čīka, LETA

VVD vadītāja patlaban vērtējot izteikto piedāvājumu

Valsts vides dienesta (VVD) vadītāja Inga Koļegova būtu piemērota Valsts ieņēmumu dienesta (VID) ģenerāldirektora amatam, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā “Rīta Panorāma” sacīja finanšu ministre Dana Reizniece-Ozola (ZZS).

Ministre apstiprināja, ka uzrunājusi Koļegovu un vēl vairākus augstākās ierēdniecības pārstāvjus apsvērt iespēju ieņemt VID vadītāja amatu, ziņo LETA.

Reizniece-Ozola uzskata, ka Koļegova ir laba administratore. Ministrei simpātiskā šķietot, ka VVD vadītāja sarežģītajās gudrona dīķu domstarpībās starp valsti un uzņēmējiem ir spējusi aizstāvēt valsts intereses.

Kā sacīja ministre, Koļegova patlaban vērtējot izteikto piedāvājumu. Vienlaikus, politiķe atzina uzrunāti vēl vairāki augstākās ierēdniecības pārstāvji, kas arī apsverot iespēju ieņemt vakanto amatu.

Ministre gan atturējās nosaukt, kurus cilvēkus tieši uzrunājusi, “lai ļautu mierīgi domāt par šādu iespēju”. Vienlaikus Reizniece-Ozola noliedza, ka amats piedāvāts viņas padomniekam Jurijam Spiridonovam.

Patlaban pretendenti tiekot meklēti tikai valsts pārvaldē, jo ierēdņus var pārcelt bez konkursa rīkošanas. Savukārt, ja amats tiktu piedāvāts komercsektora pārstāvjiem, būtu jārīko konkurss.

Reizniece-Ozola arī apliecināja, ka jau konkursa laikā uzrunājusi cilvēkus no privātā sektora – bankām, auditorkompānijām, “lielo uzņēmumu vadītājus un pusvadītājus”. “Nesēdēju rokas klēpī salikusi,” sacīja ministre, skaidrojot, ka uzrunājusi, lai tie piedalītos konkursā, nevis lai uzreiz kļūtu par VID vadītāju. Tādejādi konkursu nevarot uzskatīt par fikciju.

Tomēr no privātā sektora pārstāvjiem saņemti atteikumi. Argumenti bijuši vairāki un atalgojums bijis tikai viens no tiem. Pēc ministres teiktā, atteikumi arī saņemti, jo iebilduši uzrunāto cilvēku ģimenes locekļi, jo VID vadītāja amats esot “gana bīstams darbs, kurā jāiztur liela spriedze”.

Ministre gan piekrīt, ka VID vadītāja atalgojums būtu jāpalielina un 5000 eiro alga būtu adekvāts atalgojums VID ģenerāldirektoram.

Kā ziņots, izsludinātais konkurss uz VID ģenerāldirektora amatu ir beidzies bez rezultāta. Neviens no konkursa otrajā kārtā izraudzītajiem četriem pretendentiem nav bijis piemērots, lai virzītu konkursa trešajai kārtai, līdz ar to konkursa komisija atzinusi, ka konkurss beidzies bez rezultāta.

Konkurss uz VID ģenerāldirektora amatu tika izsludināts 16.jūnijā, savukārt pieteikumu iesniegšana noslēdzās 4.jūlijā. Tika saņemti 11 pieteikumi, no kuriem četri virzīti nākamajā kārtā. Iepriekšējā VID ģenerāldirektore Ināra Pētersone vasaras sākumā iesniedza atlūgumu.

 

Komentāri (26)

zanE. 14.07.2016. 09.39

…nuja…ko liks – to darīs!…sarkanzaļajiem zemniekiem nepieciešama bezierunu marionete…

http://pbs.twimg.com/media/CnQ7fKWWcAAWN_U.jpg

+8
-3
Atbildēt

4

    lno > zanE. 14.07.2016. 10.06

    Ozols. Kuri būtu tie labākie, kurus sameklējusi Vienotība? Ronis, Matīss? Pētersone? Tiesībsargs un VK, kuri tā nepatika V, iemantojuši cieņu.

    +3
    -8
    Atbildēt

    0

    lno > zanE. 14.07.2016. 10.56

    Ozols. Kurš nu bez vainas…Pētersonei viena kaite – kad mute vaļā, tad acis ciet, uz padotajiem bļāva, kas notiek dienestos neredzēja:)

    +4
    -9
    Atbildēt

    0

    Ozols > zanE. 14.07.2016. 10.47

    Pētersone uz iepriekšējo fona (Jezdakovas, Jakāna, Ketnera vai Sončika) bija ok

    +9
    -4
    Atbildēt

    0

    Ozols > zanE. 14.07.2016. 10.01

    labs veids, kā sameklēt “labāko” iespējamo kandidātu.

    +7
    -1
    Atbildēt

    0

Skumjais Bruņinieks 14.07.2016. 11.41

Amizanti noskatīties, kā Jūs visi tagad pļuņčājieties pašu radītajā vircas bedrē ar nosaukumu – “Augam gudri” – kur mēsli ar vien vairāk visiem smeļās mutē.

Neviens negrib atzīt savu kļūdu un tāpēc nacionālis ar riebumu atgrūž no sevis peldošo sūdu Vienotības virzienā – “..tas tač Jūsu sastrādātais, kā saka..”.

Savukārt vienotībnieks peldošo mēslu atvaira NA virzienā – “..mēs ņepričom, to visu sasodītie naciķi..”

Dīvaini to visu vērot no nesenajiem sabiedrotajiem, kuriem bija kopējs ienaidnieks(nē, ne jau Lembergs) un, kuri bija sev izreiķinājuši Saeimā kopā 56 vietas!

Vienotībai ar savu “Augam gudri” sauso atlikumu vienai pašai plātīties nav nekādu tiesību, jo 50% pienākās NA, kas bija cieša sabiedrotā cīņā, lai smagos noziegumos apsūdzētais atgrieztos un iegūtu totālu varu valstī.

+10
-6
Atbildēt

3

    moonlight > Skumjais Bruņinieks 14.07.2016. 19.32

    Skumjais Bruņinieks

    Kaut kā nemanīju, ka NA līdzās Ušmerikam, Sprūdžam un Dombrovskim, būtu bijusi kāda loma Zolitūdes slaktiņā.

    +1
    -3
    Atbildēt

    0

    Ēriks > Skumjais Bruņinieks 14.07.2016. 12.34

    Kur tai bedrē zatļerasti?Kaut kur dibenā?

    +3
    -5
    Atbildēt

    0

    Kamielis > Skumjais Bruņinieks 14.07.2016. 13.12

    “Dīvaini to visu vērot no nesenajiem sabiedrotajiem, kuriem bija kopējs ienaidnieks”

    Par kādiem sabiedrotajiem iet runa? Nu nav tie ne draugi, ne sabiedrotie, bet vienas varas partijas dažādas frakcijas, kur katrai savi īpašnieki.

    Bet Koļegovu par VID vadītāju – tas nu gan būtu nekompetences kalngals. Tas taču ir tik vienkārši – paskatīties, ko ierēdnis ir paveicis savā iepriekšējā vietā pirms viņu pārceļ uz nākošo vai ir jau sasniedzis savas nekompetences līmeni vai vēl iespējama izaugsme. Manuprāt, Koļegovai jau sen ir griesti sasniegti, iznāks vēl kā ar Vējoni.

    +4
    -1
    Atbildēt

    0

klusais 14.07.2016. 10.11

Interesanti kā vispār VID darbosies pie šīs saspridzinātās situācijas …

+4
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu