Kinojaunumi • IR.lv

Kinojaunumi

5
Tīrīšana: Vēlēšanu gads

 


oo
 Tīrīšana: Vēlēšanu gads / The Purge: Election Year. Šausmene par distopisku paražu – reizi gadā ļauties visdzīvnieciskākajiem instinktiem, nebaidoties no soda. Filma brīžam atsauc atmiņā līdz nepazīšanai holivudizētus motīvus no Eiropas psiholoģiskās spriedzes meistara Mihaela Hānekes filmas Dīvainās spēles. Lai arī sižetiski saturīgāka par vājo sērijas priekšteci, 2013. gadā uzņemto lenti Tīrīšana, filma ar smalkumiem neaizraujas, un visas kārtis liek uz brutālām spēka izpausmēm un stindzinošām vajāšanas ainām. Lentes varoņi ir pielāgoti novembrī gaidāmajām ASV prezidenta vēlēšanām –  lentē sacenšas progresīva senatore un atpakaļrāpulīgs šovinists. Kino no 15. jūlija.

Ledus laikmets: Lielā sadursme / Ice Age: Collision Course. Piektā filma 14 gadu laikā – veidotāji sola, ka arī pēdējā. Parodējot zinātniskās fantastikas filmas (Gravitāte, Marsietis u. c.), sižets ir veltīts humoristiskam pasaules glābšanas trādirīdim, cenšoties novērst meteoru lietu. Kritiķi gan par šo kases grāvēju ir nīgri un melš, ka franšīze esot «izmirusi». Tikmēr pazīstamo aizvēsturisko mošķu bars var apelēt pie publikas nostalģiskākajām jūtām. Sak’, vienu pēdējo jau var! Neesmu redzējusi. Kino no 15. jūlija.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu