Policija: Jaungada naktī Vācijā uzbrukumiem pakļautas vairāk nekā 1200 sievietes • IR.lv

Policija: Jaungada naktī Vācijā uzbrukumiem pakļautas vairāk nekā 1200 sievietes

8
Apsūdzētais Jaungada naktī veiktajos seksuālajos uzbrukumos Ķelnē sēž Ķelnes apgabaltiesā, aizsedzis seju. Pusgadu pēc uzbrukumiem Ķelnē pirmie divi apsūdzētie stājušies tiesas priekšā. Foto: EPA/LETA

Uzbrukumos piedalījušies aptuveni 2000 vīriešu, norādot, ka daudzi uzbrukumi pastrādāti lielās grupās

Vācijas federālā policija konstatējusi, ka Jaungada naktī visā valstī pastrādāts gandrīz 1000 seksuālu noziegumu, kuros piedalījušies vairāk nekā 2000 vīriešu, no kuriem identificēti tikai 120, vēsta LETA/AFP/DW.

Federālā kriminālpolicijas pārvalde (BKA), kas veikusi Jaungada naktī notikušās vardarbības izmeklēšanu, konstatējusi, ka par seksuālu uzbrukumu upuriem kļuvušas vairāk nekā 1200 sievietes.

Šokējoša vardarbība pieredzēta ne tikai Ķelnē, bet arī Hamburgā, Diseldorfā, Štutgartē un citās pilsētās visā Vācijā, vēsta laikraksts “Süddeutsche Zeitung,” kura rīcībā nonācis BKA ziņojuma projekts.

Amatpersonas, kas gatavojušas ziņojumu, lēš, ka uzbrukumos piedalījušies aptuveni 2000 vīriešu, norādot, ka daudzi uzbrukumi pastrādāti lielās grupās. “Mums jāpieņem, ka daudzi no šiem noziegumiem netiks izmeklēti,” atzina BKA prezidents Holgers Minhs.

Saskaņā ar BKA rīcībā esošo informāciju vairums no noziedzniekiem nākuši no Ziemeļāfrikas valstīm. Tomēr uzbrucēju vidū ir arī sīrieši, un policijas ziņojumā teikts, ka vairāk nekā puse no uzbrucējiem Vācijā uzturējušies mazāk nekā gadu.

“Šajā ziņā pastāv saikne starp notikušo fenomenu un augsto imigrācijas līmeni 2015.gadā,” atzina Minhs.

Visas Vācijas mērogā par Jaungada naktī pastrādātajiem noziegumiem pagaidām notiesātas tikai četras personas. Ķelnē diviem varmākām piespriesti nosacīti cietumsodi, bet trešais ticis attaisnots, kamēr pa vienam vainīgajam Diseldorfā un Nirtingenē piespriesti reāli cietumsodi. Savukārt Hamburgā tiesas visus aizdomās turamos atbrīvojušas no pirmstiesas apcietinājuma, vēsta “Süddeutsche Zeitung”.

Minhs mazo notiesāto skaitu skaidroja ar “izmeklēšanas grūtībām”. Viņš apgalvoja, ka esot ļoti maz vizuālā materiāla, kas ļautu identificēt vainīgos, un daudzas no cietušajām nespējot pilnībā aprakstīt varmākas.

Vienlaikus Minhs uzsvēra, ka nav “nekādu pierādījumu”, kas liecinātu, ka Jaungada naktī pastrādātie noziegumi būtu bijuši iepriekš plānoti un koordinēti.

Visā Vācijā reģistrēti 642 tīri seksuāli noziegumi, kas pastrādāti jaungada naktī, un identificēti 47 aizdomās turamie, kas tos varētu būt pastrādājuši. Vēl BKA reģistrējusi 239 tā dēvētos kombinētos noziegumus, kuros līdztekus seksuāliem uzbrukumiem pastrādātas laupīšanas. Saistībā ar šiem uzbrukumiem identificēti 73 aizdomās turamie.

Ķelnē saskaņā ar BKA datiem uzbrukumiem pakļautas aptuveni 650 sievietes, bet Hamburgā – vairāk nekā 400.

Ņemot vērā piedzīvoto masveida vardarbību, BKA ierosina pastiprināt policijas patrulēšanu ielās un izvietot pilsētās vairāk novērošanas kameru.

BKA savu ziņojumu pilnībā gatavojas publiskot tuvāko dienu laikā.

 

 

Komentāri (8)

Optiskais Tēmeklis 11.07.2016. 13.23

IR! Vai nepienāktos blakus šai informācijai atgādināt spilgtākos piemērus no pirmajām velkamistu reakcijām IR slejās, publikāciju izvilkumus tūlīt pēc pirmajām ziņām? Būtu interesanti salīdzināt. Ar lielāku cieņu pret IR auditoriju. Un abonēšanas laiks tuvojas, varbūt vērts pacensties atgūt IR žurnālistikas cieņu?

Var, protams, lasītāji rakties IR arhīvā, bet pašu attieksme, tās maiņa, tagadējā pozīcija materiāla atlasē, – būtu interesantāk. Varbūt pat godīgāk.

+9
-1
Atbildēt

2

    aivarsk > Optiskais Tēmeklis 11.07.2016. 16.05

    Viņi taču paši bija pirmajās rindās! Domā,ka tagad ļaus mums par viņiem ierēkt? :))

    +2
    -1
    Atbildēt

    0

    lno > Optiskais Tēmeklis 11.07.2016. 13.52

    Jā, tā būtu uzjautrinoša lasāmviela:)

    +6
    -2
    Atbildēt

    0

J.Biotops 11.07.2016. 14.28

Tās 1200 vieglprātīgi nav ievērojušas Ķelnes oberbirģermeistarienes Henriette Reker sieviešu uzvedības kodu.

Tur cita starpā – „neatpalikt no savas grupas” (vienatnē vispār pa savu dzimto pilsētu nav ko vazāties). Jāģērbjas, protams, pieklājīgi, netraumējot muslimu vīriešu trauslo psihi, bet islama paltraks neesot obligāts. Pagaidām.

+7
-2
Atbildēt

0

vecais_m 11.07.2016. 16.34

Merkele tikai gribēja atjaunot taisnīgumu. Pēc aplēsēm padomju okupācijas zonā atbrīvotāji izvarojuši ap miljonu vācu sieviešu. Tas tūkstotis tagad Rietumvācijā tāds piliens vien ir.

+2
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu