Putnis: Piedāvājiet savas idejas, kā pārvaldīt sabiedriskos medijus • IR.lv

Putnis: Piedāvājiet savas idejas, kā pārvaldīt sabiedriskos medijus

21
Roberts Putnis. Foto: Ieva Lūka, LETA
Evita Puriņa

Noslēdzam debates par to, vai Latvijas Televīzijas un Latvijas Radio pārvaldībā jāiesaista partiju un baznīcu pārstāvji. Balsojiet un komentējiet Ir.lv sadaļā “Debates”!

Līdz 15.augustam jebkurš eksperts, nevalstiskā organizācija vai vienkārši interesents var sniegt savas idejas un alternatīvus risinājumus Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijā par to, kādai jābūt jaunveidojamajai Sabiedriskā medija padomei. Tā debatēs norāda Kultūras ministrijas Mediju politikas nodaļas vadītājs Roberts Putnis, kura vadībā sagatavots nozares profesionāļu iebildes izraisījušais priekšlikums.

Savukārt mediju eksperte, Rīgas Stradiņa universitātes asociētā profesore Anda Rožukalne norāda, ka pašreizējais projekts, kurā pirmoreiz sabiedriskos medijus uzraugošajā padomē paredzēts iekļaut partiju tieši virzītus pārstāvjus, tapis bez apspriešanas un ieinteresēto pušu iesaistes. Viņa uzskata, ka jābūt iespējai to noraidīt pilnībā, pretējā gadījumā “būs panākts iespējamais mērķis – uzrakstīt dokumentu, kuru iesniedz Saeimā, vasarā mazliet apspriež, bet vienalga pieņem, kaut ar iebildēm”.

Plānojot sabiedrisko mediju regulācijas reformu, jāizmanto arī citi modeļi, noteikti izskatot jau izstrādāto pārvaldības modeli, kas tapa, veidojot jaunā sabiedriskā medija koncepciju, raksta Rožukalne.

Kā ziņots, pašreizējais Kultūras ministrijas priekšlikums paredz, ka seši no 13 padomes locekļiem būtu partiju virzīti cilvēki, kuriem jābūt pieredzei mediju vai cilvēktiesību jomā un nevainojamai reputācijai. 

Savukārt Rožukalnes minētajā modelī, kas bija daļa no 2013.gadā toreizējās Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes izstrādātās vienotā sabiedriskā medija koncepcijas, tika paredzēta neliela politiski neitrālu piecu cilvēku padome, kuras locekļus atlasītu konkursa kārtībā un kuriem būtu jāatbilst konkrētām profesionālajām prasībām.

Iesaistieties, balsojot un komentējot Ir.lv sadaļā “Debates” šeit!

 

Komentāri (21)

Optiskais Tēmeklis 08.07.2016. 12.48

Latvijā pārvaldei savdaba īpašība, — pašiem strādāt par algu, bet darbu, par ko alga tiek maksāta, izdabūt no citiem par velti. Nepārtrauktas gudru muļķu medības?

Arī Robertam Putnim KM maksā algu par darbu. To darbu Roberts Putnis nezina un nesaprot, un neprot. Tad nu — barojiet mani ar idejām par velti?! Faktastika.lv

Pigu Tev, Robert, nevis idejas par velti, lai Tu turpinātu sēdēt Kultūras ministrijā.

+10
-2
Atbildēt

0

Optiskais Tēmeklis 08.07.2016. 22.33

Paldies, IR adminam, — pēc ilgiem laikiem redzams, ka kāds no IR komandas liekās rupjības ne tikai spēj, bet arī grib un var izmēzt.

+4
-1
Atbildēt

0

Optiskais Tēmeklis 08.07.2016. 16.39

Kad Nacionālā apvienība, vismaz gavlgalī, pamanīs, ka Putnis ar viņa vadīto haosu kļūst par NA ministres Melnbārdes nejēdzīgāko nastu un vājāko punktu? Patriotu ministrijas ierēdnis ubago idejas nevis pats strādā un NA politiķi klusē, neiebilst pret kādreizējo sīko parex kasieri?! Arī paši ar saviem nodokļiem baro Putņa diletantisko impotenci. Nacionāļi, kas ar jums?

+6
-4
Atbildēt

8

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu