Vasaras trauslums • IR.lv

Vasaras trauslums

5
Nellija Ločmele

 

Vasara lutina. Ar sauli, saldām ogām, veldzējošu peldi un skaistiem stāstiem. Šonedēļ atsākam tradicionālos vasarnieku «lauku stāstus», viesojoties pie mākslinieka Aigara Bikšes Jaunpils pusē, kur viņš atjauno vācu dzimtkungu muižu. Parkā aitu ganāmpulku pieskata ķeizara Vilhelma skulptūra, blakus ir Bikšes darbnīca. Viņš izsapņoja mākslinieku rezidenci jau sešpadsmit gados, pirmoreiz te nonākot Imanta Ziedoņa rīkotā talkā.

Šīs vasaras Ir jaunums – Ievas Zībārtes rakstu sērija, kurā viņa iepazīstinās ar mazāk zināmām arhitektūras pērlēm, to autoriem un interjera priekšmetiem. Gaidiet pārsteigumus! Kā pirmo Ieva apmeklējusi pēc rekonstrukcijas atvērto Rīgas Motormuzeju.

Tomēr arī skaistajā vasarā mūs sasniedz traģiskas ziņas. Nedēļas laikā islāma ekstrēmistu sarīkotos teroraktos dzīvību zaudējuši simti cilvēku – pasargāts nevar justies ne lidostas pasažieris Stambulā, ne restorāna viesis Dakā vai gājējs Bagdādes iepirkšanās rajonā, un pat ne lūdzējs musulmaņu svētvietā Medīnā.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu