Kinojaunumi • IR.lv

Kinojaunumi

5
Lubene

 


ooooo
 Lubene / Pulp Fiction. Tieši šī filma pirms 22 gadiem padarīja Kventinu Tarantīno par vienu no mūsdienu Holivudas spilgtākajām autorkino «prečuzīmēm», kā arī iedvesa jaunu elpu pagurušajā Džona Travoltas karjerā. Losandželosas kriminālo aprindu portretējums pilnā spožumā ataino Tarantīno meistarstiķus: īsus un ironiskus dialogus, savdabu vardarbības estetizāciju un enciklopēdiskas kino un popkultūras zināšanas, kas tiek pārvērstas šerpās asprātībās. Ne mazāk izcils ir arī aktieru ansamblis: Uma Tūrmane, Semjuels L. Džeksons, Džons Travolta, Brūss Viliss… Vienvārdsakot, jāredz uz lielā ekrāna! Kino Citadele 30. jūnijā plkst. 19.30.

oo Neatkarības diena: Atdzimšana / Independence Day: Resurgence. Kas zina, varbūt pēc 20 gadiem šis sci-fi trillera Neatkarības diena turpinājums iegūs tādu pašu «veclaicīgu» šarmu kā 1996. gadā uzņemtā priekštece, taču pagaidām divdesmitgades «atzīmēšana» šķiet peļama ideja. Iepriekšējās lentes veidotāja, vācu režisora Rolanda Emeriha filmas turpinājumā zinātniskās fantastikas trādirīža ainas ir savirknētas tik bezkaislīgi, ka skatīšanos pavada bezcerīga rezignācijas sajūta. Kas to būtu domājis, ka apokaliptisks citplanētiešu uzbrukums un pasaules gala draudi var būt tik garlaicīgi? Kino no 1. jūlija.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Iepriekšējais raksts

Nākamais raksts

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu